AK Parti Samsun Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkan Adaylarının belli olmasının ardından gözler meclis üyelerine çevrildi. Günlerdir üzerinde çalışma yapılan meclis üyelerinin listesi tamamlandı.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir Başkanlığında Samsun AK Parti İl Binasında  toplantı düzenlenecek. Belirtilen isimler Ankara’da güvenlik soruşturmasından geçilecek ve en son kararı genel merkez verecek.

AK Parti’de meclis üyelerinin belirlenmesi için başvuran 60 aday adayı arasında toplam 31 isim Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir başkanlığında İl Başkanı Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Gençlik ve Kadın Kolları MKYK üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları İl başkanları, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanlarının katılımı ile belirlenecek

İl Başkanı Ersan Aksu 19 Şubat’ta listeleri saat 17.00’ye kadar İl Seçim Kurulu’na teslim edecek. 31 Mart seçimlerinde Bafra’da 31 Belediye Meclis üyesi seçilecek.