Aday belirleme sürecindeki sorunlar nedeniyle ertelenen AK Parti Erenler İlçe 5'inci Olağan Kongresi ilçedeki bir tesiste gerçekleştirildi.

Kongrede konuşmaların ardından aday listeleri talep edildi. Genel Merkezin adayı Ahmet Bülent Ateşoğlu, mevcut başkan Beşir Doğrusever ve Erdal Köse listelerini teslim etti. Delegeler, yeni başkanı seçmek için sandığa gitti. Saat 18.00'da sona eren oy verme işleminin ardından sandıklar açıldı ve sayım işlemine geçildi.

AK Parti Sakarya tarihinin en sancılı kongrelerinden biri durumuna bürünen Erenler Kongresinde AK Parti'de ilkler yaşanmaya devam etti.

Mevcut İlçe Başkanı Beşir Doğrusever'in sert konuşmasına sahne olan kongrede görülmemiş bir durum yaşandı.

Kongrede Genel Merkez tarafından aday gösterilen Avukat Bület Ateşoğlu'nun yanı sıra Mevcut İlçe Başkanı Beşir Doğrusever ve Erdal Köse'nin oluşturduğu listelerde seçime girme iznini Divan Kurulu'ndan aldı.

Partinin tarihinde neredeyse hiç görülmemiş bu olayın gölgesinde Erenler'de delege yeni başkanını seçmek için sandığa gitti.

İŞTE SANDIK SONUCU

Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra sayıma geçildi. Seçimin sonunda 144 delegenin oyunu alan Erdal Köse seçimin galibi oldu. Genel Merkezin adayı Bülent Ateşoğlu 31 oy da kaldı. Mevcut başkan Beşir Doğrusever ise 85 oy alabildi.