İlçe Başkanı SEMİZ; “Milletin egemenliğine sarsılmaz bir inançla bağlı Aziz Milletimizin tarihte eşine rastlanmamış sebat, azim ve kararlılığı ile 29 Ekim 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 98. yaşını birlik ve dirlik içinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

Cumhuriyetimizi yüceltmek ve ecdadımızın emanetini muhafaza etmek için çalıştıklarını söyleyen Başkan SEMİZ sözlerine şöyle devam etti; "Cumhuriyet, milli birlik ve beraberlik ruhunu koruyarak aydınlık bir gelecek inşa etmek, millet iradesinin üzerinde güç tanımamak, yurdumuzun her bir metrekaresinde huzuru, refahı, kalkınmayı her alanda tesis etmektir. Bugün bizler de bu bilinçle hareket ediyor, Cumhuriyetimizin değerleriyle birlikte yaşatılması hususundaki sarsılmaz inancımızı en net biçimde ortaya koyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlandığımız ve 2023 hedeflerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bu dönemde tarihimizden aldığımız güçle geleceğe emin adımlarla ilerliyor, ülkemize ve milletimize yönelik tüm saldırıları bertaraf ediyoruz. Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye’dir. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da başta gelen sebebi budur. DEAŞ, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi katil sürülerinin bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Manşetlerle, tezgahlarla üzerimize salınan piyonlarla çarpışa çarpışa, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Dost ve kardeşlerimizin desteği, mazlumların duası, Aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN liderliğinde inşallah hedeflerimize ulaşacağız.”

 İlçe Başkanı Av. İbrahim SEMİZ sözlerine; “Mukaddes Şehitlerimizin kanıyla kazanılan Cumhuriyetimizi ve vatan toprağımızı korumak, bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızı göklerde her zaman dalgalandırmak en kutsal görevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.” Diyerek son verdi.