Ladik Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan kongreye; Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri; Akif Çağatay Kılıç, Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz, AK Parti Samsun İl Yönetimi Üyeleri, AK Parti Ladik İlçe Teşkilatı, il ve ilçe kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları ve delegeler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan AK Parti Ladik 6.Olağan Kongresinde milletvekilleri, kongrenin Ladik’e, Samsun’a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederek, seçilecek olan başkan ve yönetimini şimdiden tebrik ettiklerini,  İlk günkü heyecan, coşku ve aşk ile hizmete devam edeceklerini ifade ettiler.

Ladik’te 3 dönem Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan Fikret Baştan, görevinden ayrılması münasebetiyle bir veda ve teşekkür konuşması yaparak, yeni yönetime her zaman destek ve yanlarında olacağını, yeni dönemde de aynı azim ve kararlılıkla hizmetlerin üretileceğini belirtti.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı ise konuşmasında; Ladik’e kazandırılan hizmetlerde kendisine yol arkadaşlığı yapan ve destek olan Eski İlçe Başkanı Baştan’a teşekkür ederek, görevlerin gelip geçici olduğunu ve her bitişin yeni bir başlangıç olduğunu ifade etti. Özbalcı, “Görevler, makamlar ve mevkiler gelip geçer… Ancak geriye bırakacağımız en değerli hazine sizlere ve Ladik’e hizmet ederek kazandığımız izzet ve şeref kalır. Bu meşakkatli süreçte desteğini ve güvenini benden esirgemeyen, göreve geldiğim günden itibaren çok sağlıklı ilişkiler kurduğum, kıymetli Ladik halkına kazandırdığımız hizmetlerde bana yol arkadaşlığı yapan, gece gündüz demeden görevini en iyi şekilde yerine getiren değerli dostum, kardeşim Fikret Baştan, 3 dönem yürüttüğü Ak Parti İlçe Başkanlığı görevinden ayrılarak, bugün bu kutsal görevini ve bayrağını başka bir kardeşimize teslim edecek. Her bitiş yeni bir başlangıçtır. Fikret kardeşim ve ekibi çok güzel çalışmalara imza attı. Memleketimize yaptığımız büyük hizmetler var. 2014 yılından bu güne hakikaten çok büyük mesafeler kat ettik. Bu yüzdende bize uyumak yok. Önümüzde bir yıl var. Gecemizi gündüzümüze katıp, daha çok çalışacağız. Kaybedecek vaktimiz yok. Yükümüz ağır, işimiz çetin. Ama Ak Parti Teşkilatı her türlü zorluğu aşacak güç ve kararlılığa sahiptir. 4 yıl beraber hizmet ettiğimiz kıymetli yol arkadaşım, kendisiyle gurur duyacağımız bir noktada görevinden ayrılıyor. Allah’ım yolunu açık etsin. Fikret kardeşime ve ekibine sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum. Kongremizin Ladik için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Genel Merkezi Ladik İlçe Başkan Adayı olarak Recep Dirican’ı göstermişti.Tek Liste girilen seçimde Recep Dirican İlçe Başkanı Oldu

Konuşmanın ardından Başkan Özbalcı, Baştan’a teşekkür plaketi takdim etti.