31 Mart seçimleri için 5 Kasım’da müracaat başvurularını almaya başlayan ve daha sonra bir hafta uzatan AK Parti’de dün başvurular sona erdi. Yarın da teşkilat temayül için internet ortamında sandığa gidecek. Alanda yapılan araştırmaların değerlendirilmesi ve hafta boyunca seçime odaklanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantılar neticesinde 25 il belediye başkan adayının belirlendiğini kaydedildi.

Önümüzdeki hafta 25 şehirde adaylarını duyuracağı bildirilen AK Parti’de bu illerin hangileri olduğu merak edilirken, yarın yapılacak teşkilat temayülünde 25 ilin merkezi temayül dışında tutulması dikkati çekti. İlçelerinde temayül yapılıp merkezler için yapılmayacak söz konusu şehirlerden 24’ü şunlar: İstanbul, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Kocaeli, Sivas, Kastamonu, Amasya, Denizli, Ordu, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Artvin, Bayburt, Bolu, Çankırı, Kırşehir, İzmir, Gümüşhane.

Temayül Yapılmayacak 25 İlde AK PARTİ’Lİ Mevcut Belediye Başkanlarıyla yola devam edeceği öğrenildi.Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’in Adaylığının önümüz hafta açıklanacağı ifade edildi.Başkan Şahin’in Samsun ve İlçelerinde yapılan anketlerde rekor başarı sağlandığı ifade edildi.