AK Parti'de 12 Kasım Pazartesi günü sona ermesi beklenen aday adaylığı başvuruları, Genel Merkez'den yapılan son dakika açıklaması ile 16 Kasım Cuma gününe ertelenmişti.

Bir çok aday adayı da dün ilçe başkanlıklarına akın etmiş, resmi başvurularını içeren dosyayı teslim etmişti. AK Parti Samsun İl Başkanlığı da, 17 ilçe ve büyükşehir belediyesi için resmi başvuru yapan aday adaylarının tam listesini açıkladı.

81 ADAY ADAYI VAR

Toplamda 81 aday adayı AK Parti'ye belediye başkanlığı için başvuru yaptı. 8 aday adayı ile en çok başvuru Ladik'te oldu. Ayvacık'ta bu rakam 7 olurken, Canik, İlkadım, Tekkeköy ve Vezirköprü'de 6 aday adayı bu yarışta 'ben de varım' dedi.

Havza, Terme ve Yakakent'te AK Parti'ye 5 aday adayı başvuru yaptı. 19 Mayıs, Asarcık ve Bafra'da 4 aday adayı var. Alaçam, Atakum ve Kavak'ta 3, Büyükşehir, Çarşamba ve Salıpazarı'nda 2 kişi aday adayı başvurusunda bulundu.

18 KASIM'DA E-TEMAYÜL YAPILACAK

Cuma günü sona erecek aday adaylığı başvurularının ardından, 18 Kasım Pazar günü AK Parti İl Başkanlığı'nda ilk kez elektronik ortamda (e-temayül) gerçekleştirilecek.