Kırcalı Mesajı’nda; Toplum düzeninin ve güveninin sağlanması Devletin en başta gelen görevlerindendir. Bu amaçla Türk Polis Teşkilatımızın temelleri, 10 Nisan 1845'te İstanbul'da atılmıştır.

Polis Teşkilatımız ülkemizde güven ve istikrar ortamının sağlanması, huzur ve refahın korunması için verdiği şanlı mücadelede 177 yılı geride bırakmıştır.  Yaklaşık iki asrın deneyimi, birikimi, bilgeliği, kurumsal kültür ve hafızası ile Ülkemizin müstesna kurumlarından biri olmuştur.

Sahip olduğu köklü geçmiş ve birikim ile Türk Polisimiz, kanunların uygulanmasını gözetmek, kamu düzeni ile vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamak amacıyla kutsi bir görevi yürütmektedir.

Suçun ve suçlunun şekil değiştirdiği günümüz dünyasında, mücadelesini çağın gerektirdiği etkinlikle ve hukukun emrettiği çerçevede sürdüren Polis Teşkilatımız, suç oluşmadan suçu önleyerek tüm dünyada örnek gösterilen başarılara imza atmıştır.

Polis Teşkilatımız, suçu önleme ve suçluyu yakalamanın yanı sıra terörle mücadeledeki başarısıyla da övünç kaynağımızdır. Terörle mücadele operasyonlarında havada, karada ve denizde gösterdikleri azim ve başarılardan dolayı "devletin çelik bileği" olarak etkin rol üstlenmişlerdir.

Terör örgütlerine yönelik yurdun dört yanında düzenlenen operasyonların baş kahramanı olan Emniyet Teşkilatımız zorlu iklim ve arazi koşullarında sürdürdükleri operasyonlarla teröristlere nefes aldırmamaktadırlar.

Polisimiz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü zorluğun üstesinden gelmek, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve vatandaşlarımızın huzur ve esenliğini sağlamak için var gücüyle çalışmalarını sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatı mensuplarının gününü kutluyorum.

Vatan uğruna şehit olan polislerimizi rahmetle anıyor, gazi polislerimize şükranlarımı sunuyor, görevi başında bulunanlara ve emekli olanlara aileleriyle birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.