Dinimizde ve geleneklerimizde, kadın her zaman önemli bir yer tutmaktadır. Kadın sadece bir anne değil; hayatımızın her aşamasında bizi şekillendiren, bize yön veren ve hazırlayan en değerli varlıktır.

Türk kadınları tarih boyunca istiklal ve istikbal mücadelelerinde daima en ön safta yer almış, kimi zaman devletin kuruluşunda, kimi zaman da vatanın kurtuluşunda görev üstlenmiştir.

Kahraman kadınlarımızın bu büyük mücadeleleri asla unutulmayacak, gelecek kuşaklara da rehber olacaktır.

Kadınların toplumdaki siyasi, sosyal ve ekonomik statüsünün güçlenmesi, toplumsal refah seviyesinin en önemli göstergelerinden birisidir.

Bu anlamda AK Parti olarak kadınları hem siyasetin, hem hayatın her alanında hak ettikleri şekilde asli unsuru, temel taşıyıcısı hâline getirmenin mücadelesini verdik. AK Parti iktidarları döneminde; kadınların önündeki engelleri kaldırmak, çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirmek amacıyla önemli reformlar hayata geçirildi.

Bu düşüncelerle, ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yad ediyorum. Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren başta şehit annelerine, eşlerine ve yakınlarına sabırlar temenni ediyorum. Ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü yürekten kutluyorum."