AK parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı vefatının 77.yılı münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir mesaj yayınladı. Milletvekili Kırcalı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin 77. yılında rahmetle, saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başkomutan olarak elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyetimizin lideri olarak tarihe ismini silinmeyecek şekilde yazdırmıştır. Zorluklar ve yokluklar içinde verilen bir mücadele sonucunda kurduğu devletimizi ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak boynumuzun borcu ve en büyük vazifemizdir. Cumhuriyetimizin 100 kuruluş yılı olan 2023 hedefimize de sarsılmaz bir inançla yürüyeceğiz.

Bu düşüncelerle, vefatının 77. yıl dönümünde, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin ve devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yâd ediyorum.