19 Mayıs 1919’da Samsun’umuzda ilk adımı atılan, tarihte eşine az rastlanacak bir mücadele sonucunda, vatanımız işgallerden kurtarılmış ve 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edilmiştir.

 Bugün, tarihimizin bu önemli dönüm noktasına erişmenin sevincini bir kez daha aziz milletimizle birlikte yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, 99 yıldır istiklal ve istikbal yolunda önüne çıkan türlü zorlukların üstesinden gelerek ilerleyişini sürdürmüş, üretim, yatırım ve istihdam ile büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, hukuk devleti kimliği, temel insani değerlere olan bağlılığı, belirleyici ve söz sahibi dış politikasıyla dünyanın yükselen güçleri arasında yerini almıştır.

Nice kahramanların kanıyla sulanmış mukaddes topraklara layık olduğu üzere ülkemizi 2023 hedeflerimize 2053 ve 2071 vizyonumuza aziz milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde, el ele ulaştıracak büyük ve güçlü Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Farklı dil, inanç ve kültürleri zenginlik kabul ederek bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan aziz milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde “daha adil bir dünyanın mümkün” olduğunu tüm dünyaya ifade edecek cesaret ve özgüvene sahip olarak yoluna yürüyecektir.

Güçlü altyapısının yanında dayanışma, barış, huzur ve güven ikliminde Türkiye Yüzyılı yolunda var gücümüzle durmadan, duraksamadan, azimle ve gayretle çalışmayı sürdüreceğiz. 

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet anlayışıyla yüreklerimiz toplu vurdukça Allah'ın izniyle bu aziz milletin, bu ülkenin yükselişinin önünde duracak hiçbir güç yoktur.

Bu düşüncelerle, ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyor, milletimize sağlık, huzur ve esenlik diliyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. 

     Av.Orhan KIRCALI

AK Parti Samsun Milletvekili

   Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı