Bafra İlçesi Tü­tün­cü­ler, Len­ger­li, Ev­re­nu­şa­ğı,Sür­me­li,Ulu­ağaç,Çal­köy,Ye­şil­köy Ma­hal­le­si sa­kin­le­ri Ev­re­nu­şa­ğı Ma­hal­le­sin­de top­la­na­rak yol ka­pa­ta­rak eylem yaptı. Uzun sü­re­dir ya­pıl­ma­yan Ma­hal­le grup yol­la­rı için yıl­lar­dır di­lek­çe ver­dik­le­ri­ni be­lir­ten ma­hal­le sa­kin­le­ri basın açık­la­ma­sı yaptı. Açık­la­ma­da ko­nu­şan Tü­tün­cü­ler Ma­hal­le Muh­ta­rı Halil Gün­gör, " Len­ger­li, Tü­tün­cü­ler, ma­hal­le­sin­den baş­la­yıp Evrenuşağı,Sür­me­li,Ulu­ağaç,Çal­köy,Ye­şil­köy`e bağ­la­nan grup yolu 10 km olup, ara­lık­lı beton ça­lış­ma­sı ya­pıl­mış­tır.

BÜYÜKŞEHİR BİLİYOR

Adı geçen yol için gerek Sam­sun Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­ne ge­rek­se Bafra Şube Mü­dür­lüğüne mü­te­ad­dit ya­zı­lı ve sözlü ola­rak baş­vur­du­ğu­muz halde, bu­gü­ne kadar hiç­bir sonuç ala­ma­dık.Yolun 3 yıl­dır kul­la­nı­la­maz halde ol­du­ğu Sam­sun Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye­si­nin bil­gi­si da­hi­lin­de­dir.

Ni­te­kim mev­cut yol için bu­gü­ne kadar hiç­bir ça­lış­ma ya­pıl­ma­mış, kısa sü­re­li ya­pı­lan bakım ve ona­rım­lar hiç­bir işe ya­ra­ma­mış­tır. Ya­ma­lı halde bu­lu­nan bu yolu, 2 adet il­köğ­re­tim oku­lu­na, 30 adet ser­vis aracı ve 12 köy­den öğ­ren­ci­ler gel­mek­te­dir. Bu yol sür­me­li or­ga­nik köy yolu her hafta yüz­ler­ce araç­la zi­ya­re­te ge­len­ler artık yolun bo­zuk­lu­ğu yü­zün­den zi­ya­ret­ler­den vaz­geç­miş­tir. Yolun diğer önemi ise, bu yol­dan Bafra il­çe­si­ni, 19 Mayıs il­çe­si tu­rizm böl­ge­si­ne bağ­la­yan, 100 yıl­lık yol ol­ma­sı­dır.3 yıl­dır her gelen si­ya­set­çi bü­rok­rat­lar yol sözü ver­mek­te, ne yazık ki ver­dik­le­ri söz­le­ri ye­ri­ne ge­tir­me­mek­te­dir.

Bu yolda bu­lu­nan köy­ler­de ya­şa­yan, 5000 e yakın va­tan­da­şı­mız mağ­dur ol­muş­tur. Bu böl­ge­de ya­şa­yan in­san­lar ekip biç­tik­le­ri sebze ve mey­ve­le­ri toz­dan yi­ye­mez hale gel­miş­tir. Özel­lik­le yol ke­na­rın­da bu­lu­nan ev­le­rin mağ­du­ri­ye­ti daha fazla ya­şa­mak­ta­dır. Her de­fa­sın­da muh­tar­lık ma­ka­mı­na değer veren ve her top­lan­tı­sı­na davet eden sayın cum­hur­baş­ka­nı­mı­za se­si­mi­zi du­yur­mak ve yo­lu­mu­zun bir önce ya­pıl­ma­sı­nı sağ­la­mak­tır" dedi. Son Olarak’da Yusuf Ziya Yılmaz AK Partiye %70 oy verdiğimiz için grup yollarımızı yapmıyor.dedi.

7 Ma­hal­le sa­ki­ni basın açık­la­ma­sı­nın ar­dın­dan ey­lem­le­ri­ne son verdi. Eylem sü­re­si bo­yun­ca Bafra İlçe Jan­dar­ma Ko­mu­tan­lı­ğı ekip­le­ri gü­ven­lik ön­lem­le­ri aldı.