İlçemizde her geçen gün artan koronavirüs (kovid-19) vaka sayıları günlük 150’nin üzerinde seyrediyor. Vaka ve ölüm sayıları nedeniyle hastanelerde yer kalmadı ancak alınan tüm kısıtlamalara rağmen tedbirsizlik devam ediyor.

Günün Sabah ve Öğlen arası  çok sayıda vatandaş şehrin en işlek yerlerinde dışarıda olmayı sürdürüyor. Vatandaşların zaman zaman maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı da gözlemlenirken, yetkililerden çözüm odaklı bir tedbir alınması bekleniyor.

CADDEYE KISITLAMA GETİRİLEBİLİR
Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması vaka sayılarına olumlu yansıyor ancak hafta içi kalkan sınırlama ile vatandaşlar yeniden dışarı çıkıp temasta bulunuyor. Bu durum da akıllara, İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki ‘7 bin kişilik’ sınırlama uygulamasının Bafra’da da uygulanabileceğini getirdi. Şehir genelinde Tekel Caddesi, Atatürk Bulvarı gibi kalabalık alanlara sınırlı sayıda kişi alınıp, giriş çıkışlar kontrollü yapılması yetkililerin gündeminde…

TWİTTER AÇIKLAMALARI YETMİYOR
Samsun Valisi Zülkif Dağlı’nın Twitter’dan yaptığı Samsunluları uyaran kovid-19 paylaşımları vatandaşları durdurmaya yetmiyor. Öte yandan yine her ilçede yapılan denetimler de vaka sayılarını azaltmıyor. Samsun genelinde artan vaka sayılarını durdurmak için daha ciddi tedbirler alınmalı, vatandaşların tedbirlere uyup uymadığı daha sıkı denetlenmeli.