AKMERCAN Delta Doğalgaz Bölge Müdürü İbrahim Özdemir tatbikatta yaptığı açıklama da, ‘’AKMERCAN olarak periyodik olarak gerçekleştirdiğimiz yangın tatbikatların bir yenisini daha yapıyoruz şeklinde konuşan Özdemir şöyle devam etti, 5 logasyonumuz var, Bafra, Ladik, 19 Mayıs, Havza ve Vezirköprü ilçeleri, 4 ilçemiz de yangın tatbikatlarımızı yaptık son olarak Bafra ilçesine geldik.

Buradaki amaçlarının doğalgazla ilgli teknik bilgilendirmeyi sağlamak olduğunu dile getiren İbrahim Özdemir, ‘’yangınlarla ilgili çalışmalar da itfaiye ile birlikte hareket ediyoruz. Buradaki amacımız, doğalgaza teknik olarak müdahale etmenin sizler ve bizlerle yangın söndürme işleminin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktır’ dedi.

Doğalgaz hakkında da bilgiler veren Özdemir, Doğalgaz havada uçucu bir gazdır. Dolayısıyla bulunduğu ortama basınç ve hıza bağlı olarak çok hızlı ve kısa sürede dağılmakta. Doğalgazın güvenli kullanım şartları sağlandıktan sonra herhangi bir tehlikesi riski yok’ dedi.

Bölge Müdürü İbrahim Özdemir’in konuşmasından sonra AKMERCAN personelini bilinçlendirmek ve yangın esnasında nasıl müdahale edeceğini öğretmek amaçlı tatbikat yapıldı.