Alaçam Belediyesi Sosyal Tesisleri Anneler Parkında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi coşku ve hüzünle kutlandı.

Programın son günü 15 Temmuz 2018 Pazar günü Alaçam Cumhuriyet Meydanında Saat: 20:30 ‘da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyle başladı.

Yürüyüşün ardından;Alaçam Belediyesi Sosyal Tesisleri Anneler Parkında düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerde ilahiler, Kuran-ı Kerim tilaveti, çifte ezanlar ,salalar okunarak devam etti. Ayrıca 15 Temmuz Darbesini 27 Günün anlatıldığı görsel sunum izlendi. Belediye Başkanı Hadi Uyar ve İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar tarafından günün anlam ve önemi belirten konuşmalar yapıldı.

Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ‘’ 15 Temmuz 2016 günü yaşadığımız fetöcü hainlerin darbe girişiminin 2. yılında ilçe halkımızın çok değerleri katılımlarıyla büyük bir coşku ve hüzün içinde etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Türk milletinin feraseti ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın sokaklara çıkın çağrısı ve cesareti ile 15 Temmuz günü devletin içine sızmış fetöcü hainlerin tuzakları yerle bir eden yüce milletimizdir.Söz konusu vatan olunca , birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye olmayı ,ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlara göstermiştir.

15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten milletimizi kutlarken, 15 Temmuz ‘da vatan aşkıyla şehitlik mertebesine ulaşan Alaçamlı şehit hemşehrilerimiz Sevgi Yeşilyurt ve Muhammet Ali Aksu’ya 298 şehidimize Allahtan rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum’’,dedi.

Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar,’’ Aziz Türk Milletinin varlığına, birliğine ve bekasına yönelik, tarih boyunca yapılan saldırılar karşısında, Malazgirt'te, Çanakkale'de, Cudi'de, Gabar'da, Sur'da, Afrin'de, yurt içinde yurt dışında canını feda eden sayısız kahraman asker, polis ve sivil şehidimizi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle, rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı çekinmeden bedenini tanklara ve tüfeklere siper eden ve ülkemizi bir uçurumun eşiğinden döndüren, isimleri tek tek hatırlanacak Ömer Halisdemir'leri, Muhammed Ali Aksu'ları, Sevgi Yeşilyurt'ları da şükranla anıyoruz, Gazi'lerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Ve biliyoruz ki, nice canlar feda edilse dahi, hiç bir güç, Aziz Türk Milletinin birliğini ve bağımsızlığını elinden alamaz. Çünkü bu asil millet şehitlikle nurlanmış, gazilikle onurlanmış askerdir.

Yüce Allah'tan duamız O'dur ki, Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olsun’’.dedi.

Program 15 Temmuz Şehidi Muhammet Ali Aksu’nun yeğeni Amine Aksu ve Zeyneb Sude Ayçil tarafından okunan şiirler ile devam etti, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ardından, Alaçam Kaymakamlığı ve Alaçam Belediyesi tarafından yapılan çeşitli ikramlar ile sabahının erken saatlerinde son buldu.