Geyikkoşan Çok Amaçlı Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Alaçam Belediye Başkanımız Hadi Uyar , Ak Parti Alaçam İlçe Başkanı Selahattin Alkan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Cansız, Belediye Birim Müdürleri , TOKİ Pazarlama Sorumluları Adem Erence, Kerim Cihan Kaba , Halk Bankası Şube Müdürü Sadettin Kuru yanı sıra yüzlerce vatandaşımız katıldı.

Toplantıda konuşma yapan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar ;

“İlçemizde yapılacak olan 163 dairelik TOKi evlerine beklediğimizden daha büyük bir katılım oldu. TOKİ evleri için yaptığımız çalışmalar içerisinde gerekli tüm kurumlardan gerekli olur raporunu almanın mutluluğu içerisindeyiz. İlçemizde bulunan tarihi binaların mimarisi ile uyum içinde bir görüntüye sahip olacak olan TOKİ evleri deniz manzarası ve yapılacak Alaçam-Kızlan Durağan Karayolu çalışmaları ile ulaşım kolaylığı da sağlayacak. Başkan Uyar ; Alaçam’a bu fırsatı sağladığı için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaslan ’a Samsun Milletvekillerine teşekkür etti.

Başkan Uyar ayrıca ;’’ Afrin Zeydin Dalı Harekatına katılan ordumuzu Allah'ım muzaffer eylesin" dileğinde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisine yönelik her türlü tehdidi bertaraf etmeye kararlı ve muktedir olduğunu vurgulayan Başkan Uyar , " Devletimizin meşru müdafaa hakkı olarak başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın tek hedefi bölgeyi kana bulayan, mazlumlara zulmeden eden ve ülkemizi tehdit eden terör örgütleri ve teröristlere karşıdır. Türk milleti, şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklar üzerinde oynanan alçak oyunların farkındadır" diyen Başkan Uyar, "Ülkemize karşı yapılan bu sinsi planlar kahraman Türk ordumuzun mücadelesi ile bir kez daha bertaraf edilecektir. Ülkemizin bekası, şehitlerimizin kanı, mazlumların ve masumların feryadı için Allah'ın izniyle ordumuz bu harekattan zaferle çıkacaktır. Bu günlerde tek duamız odur ki, Kahraman Türk ordusunun ayağına taş değmeden, canımız yanmadan bu zorlu operasyonu bitirip ülkemize dönmeleridir. Allah yardımcıları olsun.” Şehitlerimiz Allah rahmet Gazilerimize şifalar dilerim

TOKİ EVLERİ ALAÇAM İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Daha sonra konuşma yapan TOKİ Başkanlığı Finansman Daire Uzmanı Kerim Cihan Kaba ; Toki evlerinin yapım aşamasından ödeme koşullarına kadar, vatandaşların akıllarındaki soruları tek tek cevaplayarak, Alaçam halkı için TOKİ evlerinin büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi. Katılımcı sayısı artması ile birlikte TOKİ evlerinin ihale aşamasının hızlanacağını ve en kısa sürede başlayacağını belirtti.

BAŞVURACAK VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

2+1 ve 3+1 Daire Başvuruları İçin Genel Şartlar:

Başvuru sahiplerinin Alaçam nüfusuna kayıtlı olması ve ya en az 1 yıl ilçede ikametinin bulunması gerekmektedir. Başvuru yapanların kendisi ve eşi üzerine(tarla, bağ, bahçe ve işyeri hariç) konut olmaması, TOKİ ile hiç bir ilde konut alışverişinde bulunması göz önünde bulundurulacaktır.

2+1 konutlar için 4 bin lira kayıt ücreti bankaya yatırılacak. Başvuracak kişinin 25 yaşından büyük olması ve haneye giren aylık gelir 4.500 TL üzeri olmayacaktır. Dairenin büyüklüğü 74 m2 ve Ortalama Fiyatı 124 bin TL dir.

"Başvurular sırasında 3+1 konutlar için 6 bin TL Halk Bankası Alaçam Şubesine yatırılması,18 yaşını tamamlamış olması gerekmektedir. Dairenin büyüklüğü109 m2 ve Ortalama Fiyatı 184 bin TL dir.