Samsun Yazarlar Derneği 19 Mayıs İlçesinde yaşayan ve yıllardır hasta yatan üç çocuğuna gözü gibi bakan ve şiirlerle hayata tutunan Şair Alaeddin Dursun'u yılın babası olarak seçti.

Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven yaptığı açıklamada : "Biz daha önce Alaeddin Dursun'un eşi Havva Dursun'u Anneler Gününde yılın annesi olarak seçmiştik. Şimdi ise ilk defa Yönetim Kurulumuzun kararıyla Babalar Gününde yılın babası olarak Alaeddin Dursun'u seçtik. 19 Mayıs İlçesinde ikamet eden Alaeddin Dursun halen hasta yatağında hareketsiz yatan ve bilinç kaybı yaşayan üç çocuğuna yıllardır gözü gibi baktığını biliyoruz. Onlara iyi bir baba olabilmek için hiç bir fedakârlıktan kaçınmadığına şahit olduk. Yazdığı şiirlerde çocuk sevgisi de işleyen Dursun'u bu yıl derneğimiz tarafından yılın babası seçtik. Önümüzdeki günlerde evine giderek plaketini takdim edeceğiz. Kendisine herkese örnek olacak babalık örneği gösterdiği için teşekkür ediyoruz" dedi.

“Sevda Çiçeğim”, “Gül Goncası”, “Mehtaplı Geceler”, “Yüreğimin Sesi”, Sevgi Dolu Çocuklar” isimli şiir kitapları yayınlanan Alaeddin Dursun Samsun Yazarlar Derneğinin de üyesi bulunuyor.