Siber güvenlik uzmanları, Android akıllı telefon kullanıcılarına kötü bir haber verdi. Octo isimli kötü amaçlı yazılımı içerisinde bulunduran uygulamar yoluyla banka hesaplarınızdaki paralarınızı bile kaybedebilirsiniz. Söz konusu yazılım insanların bu uygulamayı indirmesini sağlamak amacıyla internette sahte arama motoru ya da Google Play Store’daki uygulama güncellemelerini kullanır. Milyonlarca yüklenmiş cihaz bulunan Fast Cleaner isimli bir uygulamada da Octo yazılımı olduğu tespit edildi. Yani kötü amaçlı yazılım içeren Fast Cleaner adlı uygulama telefonunuzda yüklü ise hızlı bir şekilde bu uygulamayı cihazınızdan silmeniz gerekmekte.

Siz farkında değilken istediklerini yapabiliyorlar

Siber dolandırıcılar, insanlardan virüslü uygulamanın tehlikelerini gizlemek için siyah bir ekran ekliyor. Hatta parlaklığı uzaktan sıfıra ayarlıyor ve bildirimleri devre dışı bırakıyorlar, böylece kullanıcılar şüphelenmiyor. Böylece siz hiçbir şeyin farkında değilken telefonunuzda istediklerini yapabiliyorlar.

Banka hesaplarınıza erişebiliyorlar

Söz konusu kötü amaçlı yazılım, telefon adeta onlardaymış gibi bilgilere dokunma, yazma, kopyalama ve değiştirme yapabiliyor. Konunun asıl endişe verici kısmı ise, telefonunuzda yer alan tüm şifreleri görüp ele geçirebilme özelliği. Fast Clean adlı uygulama Şubat’ta Play Store'dan kaldırılsa da milyonlarca kullanıcı bu uygulamayı çoktan yüklemişti.

Threat Fabric isimli şirket, söz konusu uygulama aracılığıyla siber dolandırıcıların insanların banka hesaplarına uzaktan ulaşabildiğini açıkladı.