Bafra Şehir Kulübü’nde Pazar günü kahvaltı programında şoförler ile bir araya gelen, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, yaklaşan seçim süreci hakkında memleketinin temsilcilerine önemli açıklamalarda bulundu.

Apaydın ;Biliyorsunuz 1 Ocakta başlayip 31 Mart tarihleri arasında odaların seçimleri yapılmaktadır.  Bu genel kurullar 31 Mart itibariyle sona erdi.Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Federasyonu olarak 698  odamız genel kurullarını yaptılar. Bu genel kurullarda 41 oda başkanımız mesleği bırakıp seçimlere girmediler.

Bunların haricinde Türkiye genelinde 107  oda başkanımız değişti. Bildiğiniz üzere 2007 tarihinde Cenabı Allah kısmet etti federasyona başkan seçildik. O günden bugüne iki tane genel kurul yaptık. Üçüncü de Allah nasip ederse 21 Haziran’da yani Ramazan Bayramı’ndan sonra sizlerle beraber bu genel kurulumuzu da ifa edeceğiz. Tabii bizim genel kurullarımız mali bakımından çok külfetli oluyor. Öyle üç beş ayda bir başkan adayı olayım da Türkiye’yi dolaşayım demeniz mümkün değil. Fakatbiz her genel kuruldan sonra bir dahaki genel kurula kadar devamlı çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız arasında en çok ihmal ettiğim yer sizlerin olduğu yer Samsun’dur. Çünkü ben sizlerin dostluğuna güveniyorum buradaki oda başkanlarına diyorum ki sizler bana her an ulaşabilirsiniz. Fakat,Anadolu’daki insanlar bana ulaşamaz. Ben onların ayağına gidiyorum. Ve böylece bu gidiş gelişlerimiz bizi bu günlere getirdi. Tabi bu 3 aylık dönemde bir de kredi kooperatiflerimizin genel kurulları yapıldı. Birçok arkadaşımız hem oda yönetiminde, hem de kredi kooperatiflerinin yönetiminde vardır. Hatta biraz daha ileri gidelim hem oda başkanıdır hem kredi kooperatifi başkanıdır.

Bu 2018 bizim mesleki açıdan yorgun bir dönemimize geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkar’ları Konfederasyonu bizim sorunlarımızı birlikte çözdüğümüz bir kurum. Türkiye Şoförler Federasyonu olarak biliyorsunuz bölgemizde 27 kredi kooperatifimiz var.  27 kefalet kooperatifinin bağlı olduğu Samsun, Sinop illerimizin de bir birlikteliği var. Bu birliktelikte bölge birlikteliği görevlerimiz zor fakat görevli arkadaşlarımız olumlu olduğu için bir şekilde üstesinden geliyoruz. Önümüzde bölge birliği seçimimiz var. Allah nasip ederse bu ayın 26’nda,  Samsun’da bir genel kurul yapacağız. Bunun ötesinde Samsun’da bölge birliği seçimlerimiz var. Sonra bizim seçimlerimiz var. Böylece 2018 faaliyetimizi sürdürdüğümüz bir yıl. Haziran ayının sonunda yapacağımız federasyon seçimimiz var. Federasyon seçimimize 5450 delege katılıyor. Bizim burada odalarımız Türkiye’nin her yerine gelen şoför odalarımız ile Ankara’da büyük bir genel kurul yapacağız. Genelkurulumuza Cumhurbaşkanımızı, Bakanlarımızı davet ettik.Umuyorum katılacaklardır. İnşallah güzel bir genel kurul olacak. Ankara’da yapılacak olan genel kurulumuzda sizlerden tek bir eksik bile kalmadan katılmanızı rica ediyorum. Sizler varsanız genel kurulun en güzeli olur. Sizler yoksanız genel kurulun bir mana ve emniyeti kalmaz. Sizlerin olmadığı bir genel kurulun görkemli olması söylenemez.

‘’LAFIN TAMAMI DELİYE SÖYLENİR’’

‘’SAMSUN’DA ODA BAŞKANLIĞINI AHMET AKBAŞ KAZANIRSA, SAMSUN KAZANIR BİZ KAZANIRIZ.’’

6 Mayıs’ta Samsun’da Esnaf Odaları Birlik seçimi var. Şoförler olarak bu genel kurula tam katılımınızı istiyorum.Çünkü bizler büyük bir gücüz ve genel kurullara yön veren bir topluluğuz. Samsun’un il merkezi dâhil ilçelerine bakınız bizden daha fazla odası olan bir meslek dalı yoktur. Bizim 14 odamız seçimlere hazırdır. Tam tekmil olarak katılmanızı ve biraz düşünmenizi istiyorum. Sağlıklı bir seçim sağlıklı düşünmeden geçer. İki tane başkan adayı arkadaşımız var. İki başkan adayımızın biri devam eden arkadaşımız bir tanesi de bütün medeni cesaretini ele alarak aday olan arkadaşımız takdiri size bırakıyorum. iki adayımız için şöyle geriye doğru bakacaksınız. Bu adam hangi mesleğe ne zaman atıldı. Hangi meslekte ne kadar başarılı oldu. Bu kriterleri göz önünde bulundurarak seçim için o odaya gideceksiniz elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu kullanacaksınız. Atacağınız oy sizin geleceğiniz ve kaderimizi belirleyecek bu işlerde hatırı, gönülü ahbaplığı bırakarak sandığa o şekilde gidin.

Akbaş, Samsun’da tuhafiyeciler oda başkanıdır. Oda başkanı olduktan sonra odaya mülkiyet kazandırmıştır. Yine şehirlerarası terminal yanında odaya ait 30bin metrekare yer aldı. Akbaş başarılı bir iş adamıdır. Odanın parasına tenezzül etmeyecek bir adamdır’’ dedi.