Bugün itibariyle Çin’den gelen aşıların özel tasarlanmış araçlara yüklenmesi başladı.

Brt Haber editörlerinin edindiği bilgilere göre, Samsun’da bakanlık tarafından gönderilecek aşılar için hazırlıklar yapıldı. Aşıların saklanacağı soğuk hava depoları belirlendi.

AŞILAR BAFRA’YA NE ZAMAN GELECEK?

Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilecek olan aşıların Perşembe günü Samsun’a Cuma günü ise Bafra’ya gelmesi bekleniyor. İlk etapta Bafra’ya 3 bin aşının gönderileceği öğrenildi.

Yetkililer, gönderilecek olan aşılar ile ilgili hazırlıklarını tamamlandıklarını ifade ederek, biz hazırız mesajı verdiler.

Buna göre her ilçede oluşturulan belirli yerlerde aşılama yapılacak.

KİM NE ZAMAN AŞILANACAK?

Türkiye’de planlama yapılırken ilk grupta sağlık çalışanları, 65 yaş üzeri kişiler; önce kronik hastalığı olanlar, sonra diğer 65 yaş üzeri kişiler ve kalabalık içerisinde bulunan huzurevi, bakımevi gibi yerlerdeki kişiler ile engelli bireylerin aşılanması söz konusu olacak.

POLİS, ASKER, ÖĞRETMENLER

Sonra toplumda hizmet önceliği olan kişiler; polisler, askerler, öğretmenler, adliye çalışanları, cezaevlerinde çalışanlara aşı yapılabilir.

HİZMET SEKTÖRÜNDEKİLER

Hizmetin sürdürülmesi yönünden öncelikli olan gruplar yani belediye çalışanları, doğalgaz, elektrik, telefon, internet hizmetleri gibi gruplar bir sonraki grup. Daha sonra peyderpey diğer gruplara doğru gidecek.