Ankara Samsun Sanayici İşadamı ve Yöneticiler Derneği'nin (ASİYAD) Gazi Üniversitesi işbirliği ile hayata geçireceği Sağlam Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek projesi düzenlenen törenle uygulamaya girdi. Ankara Gazi Üniversitesinde tanıtımı yapılan 'Sağlam Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek' projesinin açılış törenine Gençlik ve Spor eski Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar Gençlik Spor Bakanlığı Daire Başkanı Abdulhamit Yağmurcu, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Genç ASİYAD üyeleri, Sivil Havacılık eski Genel Müdürü Bahri Kesici, sendika başkanları, genç ASİYAD Başkanı Fatih Türlek, Genç ASİYAD Başkan vekili Aydın Şık ile üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

OSMAN YILMAZ: SAMSUNLULARIN ELİ AYAĞI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 Sunumunu Yeşim Gürsoy'un yaptığı projenin açılış töreninde konuşan Ankara Samsun Sanayici İşadamı ve Yöneticiler Derneği'nin (ASİYAD) Başkanı Osman Yılmaz, "Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek Projesi Ankara’da bulunan genç Samsunluların kişisel kapasitelerini geliştirme, kariyer planlamalarını destekleme, mesleki bilgilerini güçlendirme, istihdam edilme olanaklarını arttırma ve iş hayatına iyi bir başlangıç yapmalarına katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla birçok seminer ve kursları içeren projedir. ASİYAD bünyesindeki iş adamlarının da desteği ile iş ve staj imkanı sağlamayı amaçlayan proje ile Ankara’daki Samsunluların eli ayağı olmaya devam edeceğiz. Samsunlu gençlerimizin her zaman olduğu gibi en büyük destekçisi olacağız." dedi. REKTÖR MUSA YILDIZ: GENÇLERE GÜVENİYORUZ

 Daha sonra kürsüye gelen Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız'da yaptığı konuşmada Atatürk'ün gençlere olan güvenini hatırlatarak, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için gençlerin çok çalışması gerektiğini söyledi. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldız, Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek Projesi açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında "1.5 yıldır Covid süreci çalışma ve üretmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bu proje gençlerin doğru kararlar alarak tercihler yapmalarını sağlayacak. 1919'da Atatürk kurtuluşu Samsundan başlattı. Bu projenin bu anlamda ülkemiz için örnek olmasını diliyorum. Projede hedef genç 19-30 yaş grubu olarak belirlendi. Bu proje ile gençlerimize zamanı etkin kullanma, KOSGEB, liderlik gibi konularda eğitimler verilecektir. Mustafa Kemal Atatürk en çok gençlere güvendiğini her fırsatta söylemiştir. Bizlerde sizlere güveniyoruz. Projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

BEDRİ YAŞAR: SAMSUN İÇİN KATKI VERMEYE HAZIRIZ

Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek Projesi'nin Gazi üniversitesinde yapılan açılış törenine katılan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar'da ülke geleceğinin gençler sayesinde bir yerlere geleceğine dikkati çekerek, konuşmasında "Türkiye de her işi yapan çok. Bu ülkeye bir işte başarılı olan insanlar lazım. Üniversiteye gitmek dert, bitirmek dert, bitirdikten sonra iş bulmak dert. Gençlerimiz yurt dışında yaşamak istiyor. Bunu değiştirmek için özel sektörle Samsunlu gençlerimizi bir araya getirmemiz gerek. Bir ülkeye hizmet etmek için oralı olmanız gerekmiyor. Sizlerin sorunları ile uğraşmak bizim asli görevimizdir. Konu Samsunsunsa ben o toplantılara mutlaka katılmışımdır. Samsun sıradan bir şehir değil. Samsun kurtulan değil kurtaran şehirdir. Samsun için yapabileceğimiz ne varsa katkı vermeye hazırız." dedi.

 AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: SAMSUN KARADENİZ'İN İNCİSİDİR

Projenin açılış toplantısında son olarak söz alan Gençlik ve Spor eski Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç'ta ülke geleceği için bugünden itibaren faydalı gençlerin yetişmesi gerektiğinin altını çizdi. Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek Projesi açılışında yaptığı konuşmada şunları dile getirdi. "Samsun Türkiye Cumhuriyetini kuran şehir olarak kendisini ortaya koymuştur. Samsun'un hem Ankara hem İstanbul ve diğer şehirlerle bağı güçlü olsun. Samsun Karadeniz'in incisidir. Birbirimize sahip çıkacağız, kenetleneceğiz. Bu anlamdaki çalışmalara, bu güzel gençlik çalışmalarına en büyük desteği vereceğiz. Bu proje gençlerimize ve ülkemize hayırlar getirsin." Ankara'da açılış töreni yapılan Sağlam Adımlar Güçlü Gelecek Projesi daha sonra Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Salih Şahin, Dr. Ögrt. Gör. Tayfun Fındık, YAD Eğitim Danışmanlık Tolga Sasık ve İzgören Akademi Karadeniz Bölge Müdürü Şehnaz Dereli'nin ASİYAD üyesi gençler ve üniversite öğrencilerine verdiği eğitim konuşmaları ile uygulamaya geçti.