Av. Hüseyin Acar MHP Bafra İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde Kendisinin aday olmak isteyip ama aday olamadığı Bafra Belediye Başkanlığı seçimlerinde Özgür Topkaya’ya ve Milletvekilliği seçimlerinde ise Hüseyin Edizi sobote ettiği MHP Camiasında günlerce konuşulmuştu.

Avukat Hüseyin Acar,İYİ Parti Samsun İl Başakanlığı’nın 10 Mart tarihinde gerçekleşecek olan 1.Olağan Kongresi’nde il başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.,

HÜSEYİN ACAR’IN İNİŞLİ ÇIKIŞLI SİYASİ HAYATI

Avukat Hüseyin Acar,22 Ocak 2012 Tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi 10.Olağan ilçe kongresinde,Bafra ilçe Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Acar,MHP 10.Olağan İlçe Kongresinde,386 delegeden 156’sının oyunu alarak MHP Bafra İlçe Başkanı oldu.

DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ.

8 Ocak 2015 Tarihinde MHP Samsun İl Başkanlığı,Bafra’da sahte delegeler yapıldığı gerekçesi ve parti tüzüğüne aykırı haret edilmesi nedeniyle tüzüğün 78/3-4 ve 81.maddelerini uygulayarak Başkan Acar’ı tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi.

İKİNCİ KEZ İLÇE BAŞKANI

Disiplin kuruluna sevk edilen Acar,10 Ocak 2015 Tarihinde Yapılacak olan MHP İlçe Kongresinde aday olacağını açıkladı.Kongrede aday olacağını açıklayan bir başka aday Kemal Şahin adaylıkdan çekilmiş İsmail Süleymanoğlu ortak aday olarak Acar’ın karşına çıkmıştı.Kongrede İsmail Sülaymanoğlu 141 Oy Hüseyin Acar ise 239 Oy alarak ikinci kez ilçe Başkanı olmuştu.

Kongrede Oy Kullanan delegelerin Çoğu’nun Hüseyin Acar Tarafından MHP li olmayan diğer partilere yakın isimlerden oluşturulduğu tespit edildi.

GÖREVDEN ALINDI.

13 Nisan 2015 Tarihinde Sahte Delege yaptığından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Merkezi Hüseyin Acar’ı Başkanlık Görevinden aldı.

İYİ PARTİ MACERASI

Hüseyin Acar, 2017 Yılında MHP Üyeliğinden istifa edip İYİ Parti’ye geçti.

İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Olmak için her yolu deneyen Acar, Akşener’e ,MHP ve Diğer Partilerden en az 1500 Kişi Benim yanımda demiş Fakat yapmış olduğu toplantıya 150 Kişi katılmıştı.

İYİ Parti Samsun İlbaşkanı Ömer Süslü ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti’de kriz yaratıyor diye Hüseyin Acar’ı kara listeye aldılar.

Acar,İYİ Parti Bafra İlçe Başkanlığına atanan Zafer Bektaş’ı kongrede yıkmak için her türlü entrikaları çevirmiş fakat başarılı olamamıştı. MHP gibi İYİ Parti’de yer bulamayan Acar,10 Mart’da yapılacak olan İYİ Parti Samsun İl Başkanlığına adaylığını koydu.

MERAK EDİLEN SORU

Acar,eğer İlbaşkanlığı seçimini kaybederse İYİ Parti Kongresinde Meral Akşener’in karşısına aday çıkarmı.