2011-2017 Tarihleri arasında İki Dönem AK Parti Bafra İlçe Teşkilatında yönetici olan Aydın Ev, 2017 Yılın’da "FETÖ' ile yeterince mücadale edilmiyor diye yönetimden istifa etmişti.

AK PARTİ YÖNETİMİNDE İSTİFA ETTİ.

Aydın Ev.2017 Tarihinde AK Parti Bafra İlçe Başkanlığına vermiş olduğu istifa dilekçesinde  Fetö ile yeterince mücadale edilmediğini, alakası olmayan kişilerin Fetö adı altında alındığını ve bu konulardan rahatsız olduğunu dile getirmişti.Aydın Ev Bu rahatsızlığını dönemin  Samsun İl Başkanı Muharrem Gökselede iletmişti…

VİCDANIM EL VERMEDİ DEDİ ODA BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

Aydın Ev ,12 Ekim 2018 Tarihinde esnaf üzerinden rant sağlandığını ve bu duruma da   Ticaret ve Gümrük Bakanlığı’nın göz yumduğunu ifade ederek "Mobilyacılar Odası Başkanlığı’ndan istifa etmişti.

Aydın Ev ,O Gün yapmış olduğu basın açıklamasında; Mobilyacılar Odası Başkanlığı’ndan istifa etmemin sebebi,5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu’na tepkimdendir. Esnaf arkadaşlarımızın üzerindeki bu yükün kalkması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu zamana kadar yapmış olduğu reformlarla esnafın üzerindeki yükü kaldırmak için çaba gösterirken Ticaret ve Gümrük Bakanlığı neden esnafın üzerinden sağlanan bu rantı görmezden gelir? Bizler Oda Başkanı olarak 5362 sayılı yasa gereği esnaf üyelerimiz üzerinden Odalar Birliğine, Federasyonlara, Konfederasyona para akışı sağlıyoruz. Ama hepsi kanunlar çerçevesinde oluyor ve bu paraların bir kuruşu devletin kasasına girmiyor .Birlik Başkanları, Federasyon Başkanları ve Konfederasyon Başkanı saltanat sürdürüyorlar. Yıllardır esnafı sömürerek sürdükleri haksız saltanatın ellerinden gideceğinin endişesini yaşadıklarını da görmekteyim ifade etmişti.

VİCDANIM EL VERMEDİ DEDİ ODA YÖNETİMİNDEN  İSTİFA ETTİ.

Aydın Ev ,12 Ekim 2018 Tarihinde yapmış olduğu açıklamada; Bafra esnafına yardımcı olabilmek amacıyla Bafra’ya 2. Esnaf Kefalet Kooperatifi’ni kurduk. Kuruluş aşamasına geçmeden önce kooperatifin faiz sistemi hakkında kafamda soru işaretleri vardı. Bu konu hakkında bir müftü arkadaştan bilgi aldım ve devlet tarafından finansmanı sağlanan, esnafın yararına olan böyle bir kuruluşun sıkıntılı olmayacağını öğrendim. ‘’Devletin kendisine verdiği imkanlardan esnafın yararlanma hakkını adalet içerisinde temin ettiğiniz sürece rahat olabilirsiniz.’’ demesi üzerine kooperatif kuruluş aşamasına geçtik ve kurduk. Zamanla vicdanım beni yine rahat bırakmadı. Sohbet ortamında bazı ilahiyatçı arkadaşların bu işin yanlış olduğunu söylemesi beni son derece rahatsız etti. Geceleri uykum kaçtı. Beni biraz olsun rahatlatan şey, esnafa yardımcı olmak adına yapmış olmam ve sorarak başlamış olmamdı. Ama ne yazık ki bu da beni teselli etmedi ve görevimden istifa ettim" dedi.

O da Başkanlığından,AK Parti Yönetiminden ve 2. Esnaf Kefalet Kooperatifi yönetiminde istifa eden Aydın Ev Şimdi AK Parti’den Bafra Belediye Meclis üyesi aday adayı oldu.

Ne dersiniz?

Aydın Ev Listeye girerse eğer, Canım sıkıldı,Vicdanım el vermedi,İlahiyatçı arkadaşlara  sordum bu işin vebali var deyip istifa edermi?