Bafra Belediyesi önünde toplanan kalabalık mehteran takımı eşliğinde sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun Ak Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Hikmet Demirci`nin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran Takımı eşliğinde Atatürk Bulvarı istikametinden Bafra Demokrasi Meydanına yürüyen grup burada diğer etkinliklere katıldı. Bafra Demokrasi Meydanında başlayan etkinlikte meydanda toplanan grup akşam namazını kıldı. Kılınan namazdan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması gerçekleştirildi. Program Çamalaltı İmam Hatibi Bülent Bahar’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından okunan ilahilerle sürdü.

Okunan şiir ve ilahilerin ardından konuşan Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “ 2 yıl önce bugün bir darbe girişiminde bulundular. Ancak milleti unuttular. Halkımızı unuttular. Değerli hemşerilerim sizleri unuttular. 15 Temmuz akşamı o hain fetöcülere karşı bu millet eline bayrağını aldı, tankın topun, tüfeğin karşısına çıktı. Bu millet 15 Temmuz gecesi o çıplak elleriyle o iman dolu göğsüyle koca koca tankların karşısında durdu. O tankları durdurdu. Biz bir olduğumuzda birlik olduğumuzda işte böyle yedi düveli dize getiririz inşallah. Bu ülke kolay vatan olmadı. Bu topraklar şehitler verile verile vatan oldu. Biz bu vatan için bu toprak için hala şehitler veriyoruz.  Evet biz şehit vereceğiz belki ama bu ülkenin bir çakıl taşını bile kimseye vermeyeceğiz” dedi.

Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç, “ 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak hain kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. 15 Temmuz akşamı Türkiye cumhuriyeti devleti Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Düşmanın harp sahasında bile yapmadığı, yapamadığı alçaklığı silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış fetö terör örgütüne mensup vatan hainleri bu azizi millete reva görmüştür.

Ancak aziz milletimiz darbe girişimini cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlılığıyla (sokaklara çıkın) çağrısını duyar duymaz sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak bedenlerini tanklara, mermilere siper ederek, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara yöneltilen tehditlere, gözlerinin önünde vurulan insanlara rağmen asla geri adım atmamış, meydanı darbecilere bırakmamıştır. Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlığa imza atmıştır.

 Milletimiz emniyet teşkilatımızın mensuplarıyla ve darbecilere karşı harekete geçen Türk silahlı kuvvetleri unsurlarıyla el ele vererek bu darbe girişimine karşı tarihi bir duruş sergilemiştir. Tankların etkisiz hale getirilmesi başta olmak üzere, asker görünümlü teröristler karşısındaki dik duruşlarıyla memleketine ve geleceğine sahip çıkan milletimiz gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazmıştır.

15 Temmuz 2016 gecesi işçisinden patronuna, köylüsünden şehirlisine kadar, milletimizin tüm fertleri parti, meşrep, siyasi görüş farkı gözetmeksizin darbeciler karşısında tek vücut olduk.  Şehit kanlarıyla sulanarak bizlere emanet edilen bu vatanı hainlere bırakmadık.

Bu akşam 81 ilimiz ve tüm ilçelerimizin meydanlarında halkımızla beraber 15 Temmuz akşamı kahramanlık destanı yazan aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek, bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak için meydanlardayız. Rabbim birliğimizi daim eylesin.

Şunu da asla unutmamalıyız ki o gece şahsi çabalarımızın ötesinde bizi yoktan var edenimizin, yardımı bizimleydi. Bizlere umut bağlamış mazlumların mağdurların, göçmenlerin, muhacirlerin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin duası bizimleydi.

Bu hain darbe teşebbüsü sadece cumhurbaşkanımıza, devletimize değil, milletimizin iradesine de yapılmıştır. Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi bizi biz yapan değerlerimizi elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak harekete geçen hainler, milletimiz tarafından sabah olmadan hüsrana uğratılmışlardır. O hain darbe girişiminde şehadete yürüyen kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim onları şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın. Peygamber efendimize komşu eylesin. Yaralanan gazilerimize de acil şifalar, hayırlı ömürler diliyorum.

Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz ki bu vatan hepimizin, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı seviyorsak işimizi iyi yapmalıyız. Vatanımıza, devletimize her şart ve durumda sahip çıkmalıyız. Bu hain darbe girişimin başarısızlığa uğratılmasıyla milletimizde artık vesayete dur demiş, 24 Haziran 2018’de yapılan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle de Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke milletimizle beraber, artık eskisinde de daha güçlüdür.

Rabbim bu milleti, bu ülkeyi ilelebet korusun. Bu millete bu günleri bir daha yaşatmasın. “ Dedi.