Bafra Açı Okulları Müdürü Recep Taşgın yaptığı konuşmada; “2016-2017 eğitim öğretim yılı Açı Okulları, Mezuniyet törenine, hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Değerli Velilerimiz,

Artık gençlerimizin evden ayrılma zamanı yaklaştı O çok istedikleri üniversiteyi kazanırlarsa 4 ay sonra aynı evde uyanmıyor olacaksınız.Aynı sofrada yenen yemeklerin yerini iki üç ayda bir günlük ziyaretlerle gidermeye çalışacaksınız.Ders çalış dedikten sonraki küsmeleri bile özleyeceğiniz günlere az kaldı.Üniversite için yapılan vedalaşmalar artık bunların büyüdüğüne işarettir.Bu yüzden evlatlarınıza bugün daha sıkı sarılın, onları bağrınıza basın.Gözünüz geride kalmasın, onlar hayatlara verebilecekleri mücadeleyi eğitimi sizlerden ve öğretmenlerinden, almış durumdalar.

Öğrencilerimize, yaklaşan LYS sınavlarında başarılar diler. Onlara olan desteklerinizin, devamını temenni ederiz.

Değerli Meslektaşlarım,

Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Sevgili Gençler

Okula ilk başladığınız günden, bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün ise bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Bugünün kıymetini bilin. Giymek istemediğiniz okul forması ile son günleriniz. Biliniz ki bu günleri çok özleyeceksiniz. Lise hayatı, sonraki hayatınızda, tatlı bir anı olarak kalacaktır. Bu son günlerinizi iyi değerlendirin.Birbirinize sarılın hem de doya doya.

Sizlerin, gelecekte, okulumuzu, bizleri ve ailelerinizi, en iyi şekilde temsil edeceğinize inancımız tamdır.

Sevgili Gençler,

Hızla değişen bu dünyada, değişimi kavrayınız.Kavrayınız ki ülkemizi, gelişen ülkeler seviyesine taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil ve ahlaklı bir insan, milli ve manevi değerlere bağlı kalmanızı arzuluyoruz.

Değerli Gençler,

Bütün toplumların ve ulusların, umutları ve güvenceleri genç nesillerdir.Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. İnanıyorum ki; Sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemiz için elinizden gelen mücadeleyi vereceksiniz.

Saygıdeğer Misafirler,

Bu günün, Bizlere yakışır, düzeyi yüksek, mutlu bir gün olarak, hepimizin anılarında yer almasını, temenni ediyor. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna günde, bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum. Allaha emanet olun. Yolunuz açık olsun gençler..” ifadelerini kullandı.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel de yaptığı konuşmada; “Açı okullarının mezuniyet törenine hepiniz hoşgeldiniz. Ben de hem bir ilçe kaymakamı, hem de bir veli olarak huzurlarınızdayım. İki yıldır benim çocuklarım da memnuniyetle ifade ediyorum ki Açı Okullarında eğitim – öğretim görüyorlar. Ben kendilerine özverili gayretleri için teşekkür ediyorum. Eğitimden önce, en başta kötülüğe teşvik etmemek önemli. Ben teşekkür ediyorum. Benim çocuklarımı daima iyiliğe teşvik ettiler” ifadeleri kullandı.

Ali Fuat Türkel; “Eğitim gerçekten Türkiye’nin çok önemli meselesi. Bundan sonra da özel okullara olan desteğin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Açı okulları Bafra’da güzel bir okul yapıyor. İnşallah; bu okul tamamlandığında Bafra’nın yanında 19 Mayıs ilçesinden hatta Samsun’dan öğrenci geleceğini tahmin ediyorum. İnşallah daha başarılı olurlar. Mübarek Ramazan başında olduğumuz şu günlerde Ramazan’ınızı da tebrik ediyorum. Bence eğitimden daha önemlisi insan olabilmek. Onun için ‘Önce insan’ diyorum. İnşallah bu öğrencilerimizin vatana, millete ve milli değerlerimize bağlı birer vatansever olmaları arzumuzdur. Ben okul müdürü Recep bey’e ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza sahip çıktılar. Kendilerine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Bafra Açı Okulları’nın 2.sini düzenlediği mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne olurken, yıl boyunca spor, sanat, bilim ve kültür alanında başarılı olan öğrencilere de ödülleri verildi. Çok sayıda öğrenci velisi çocuklarının bu mutlu gününde yanında olabilmek için salona akın etti. Törende Açı Mezuniyet Pastası kesildi. Konuşmaların ardından mezun olan 78 öğrenci, geriye doğru sayarak aynı anda keplerini havaya fırlattı.