Özel Bafra AK Okullarında 2017-2018 eğitim-öğretimyılının başlamasıyla birlikte öğrenciler ders başı yaptı. Özel Bafra AK Okulları öğrencileri yeni eğitim öğretim yılının başlamasının heyecanını doyasıya yaşadı. Çocuklarını yalnız bırakmayan aileler de Bafra AK Okullarına sabah erken saatlerde geldi.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANI GÖZLERİNDEN OKUNUYORDU

Bafra AK Okullarında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı Öğrencilerin okuduğu şiirler, palyaço gösterileriyle renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin güllerle karşılandığı Özel Bafra AK Okullarında düzenlenen program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin öğretmenlerine ve okullarına kavuşmalarındaki sevinç ve heyecanları gözlerinden okunuyordu. Öğrenciler sevinçlerini; birlikte şiir okuyarak, şarkılar söyleyerek ve palyaço gösterileriyle kutladılar.

Eğitim ve öğretimdeki en önemli hedeflerinin çocukları çağın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik donanımların yanında, milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirmek olduğunu ifade eden Özel Bafra AK Okulları Müdürü Saim Yıldız yaptığı konuşmada; “Değerli öğretmenler, kıymetli veliler ve sevgili öğrenciler;

Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde, sizlerle birlikte olmanın, farklı heyecanı ve gururu içinde sizleri saygıyla selamlıyorum.

Bugün burada 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması amacıyla toplanmış bulunuyoruz.

Saygıdeğer konuklar,

İlköğretim insan hayatının en önemli aşamalarından birisidir. Bu aşamada çocuklarımız öncelikle Atatürk inkılâp ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarını ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar yetiştirmektir.

İlköğretim, öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, hayata ve üst öğretime hazırlayan; 6-14 yaşları arasındaki zorunlu eğitim çağını kapsar. Okul; çocuk ve gençlerin çok yönlü yetişmeleri açısından uygun imkânları sağlayan, genç beyinlere bilgiyi, insanlığa saygıyı, ülkesini ve milletini sevmeyi, onuru ve bağımsızlığı öğreten bir kurumdur. Aile ve okul, çocuğun yaşamındaki vazgeçilmez iki ana unsurdur. Gelecekte bu ülkeye hizmet edecek ve çağdaş medeniyet seviyesine çıkaracak çocuklarımızın anne ve babası olan sizler, her şeyden sakındığınız, onlar için her zorluğa göğüs gerdiğiniz, göz bebeğiniz olan çocuklarınızı bizlere emanet ediyorsunuz.

Sayın veliler, okulumuzda çocuklarımıza bilimi, teknolojiyi ve sevgiyi bütünleştirip imkânsızı mümkün, mümkünü kolay, kolayı da zevkli ve de eğlenceli hale getirerek eğitimde düşlediklerinize ulaşmayı, soran, sorgulayan, bilgiye ulaşan, bilgiyi kullanan, yeni bilgiler üreten, kısacası “öğrenmeyi öğrenen” bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Bu gerçeğin bilinci ile çocuklarımızı uygarlığın yetişkin bir üyesi yapmayı, araştıran ve sorgulayan kendi kendine karar verebilen, kararların sorumluluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp, çözüm üreten, en az bir yabancı dili anadili gibi kullanabilen, bir nesil olarak yetiştirmeye çalışmaktayız. Bu doğrultuda, bulunduğumuz eğitim bölgesinde bir ilk olan, bir sınıfta iki öğretmen (Billingual) sistemiyle yabancı dil ağırlıklı bir eğitim modeline dayalı olarak dünya ile entegre olacak, her yerde kendini anlatabilecek, bilime ve bilgiye her ortamda ulaşabilecek bireyler yetiştirmek iddiasında olduğumuzu da buradan siz sayın velilerimize açıklama durumundayız. Bizler Özel Bafra Ak Okulları olarak bunun bilincindeyiz. Eğitimde değişimi ilke edinen yeni ve farklı bir okul olarak öğrencilerimize en iyi eğitim hizmetini sunmaya çalıştık ve bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz. Geçen öğretim yılımızda okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz Fen Lisesine ve diğer Anadolu Liselerine en yüksek düzeyde başarı göstererek girmeyi başarmışlardır. Bu nedenle okulumuzun eğitim kadrosuna sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Onlara güveniyorum. Bu kadro ile başarı her yıl artarak böyle devam edecektir.

Sayın veliler, sizlerden dün olduğu gibi bugün de okulumuza yardımlarınızı ve katkılarınızı sizin çocuklarınızın yetiştirilmesi adına bekliyoruz. Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler, sizler okulumuzda kişiliği gelişmiş ilke ve hedefleri olan, çağdaş, bilgili, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine karşı saygılı gençler olarak yetiştirileceksiniz. Sizlerin başarıları gelecekte Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyet ve uygarlık düzeyine çıkaracaktır. Bunun için çok çalışmalısınız. Başarının sadece çalışmakta olduğunu asla unutmayınız. Zorunlu nedenler dışında, bundan önce olduğu gibi, Bundan onraki zamanlarda da okula devam konusunda çok hassasiyet göstereceğinizden hiç şüphem yoktur.

Sayın veliler, değerli öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim; bu duygu ve düşüncelere 2017-2018 eğitim öğretim yılının sizlere sağlık, mutluluk getirmesi, vatanımıza ve milletimize hayırlı olması dileklerimle hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerini kullandı.