Bafra Adliyesine gelen çok sayıda AK Partili dilekçelerini AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven başkanlığında teslim etti. Adliye çıkışı basın açıklaması yapan Yurduseven şunları söyledi;

 

CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16.01.2016 tarihinde CHP 35. Olağan Genel Kurultayı’nda, 19.01.2016 tarihinde TBMM’nde CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalarda ve “Twitter” hesabından yaptığı paylaşımlarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla fevkalade ağır hakaretlerde bulunmuştur.

 

92 yıllık Cumhuriyet tarihimizde hatta 2000 yıllık Türk tarihinde ilk kez devletin başındaki isim milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya vatandaşlarımızın kendi tercihiyle belirlenmiştir. Demokratik bir seçim sonucunda, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan Sayın Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan varestedir.

 

Temel ve hak hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda sayısız reformların mimarı olan, milyonlarca kişi tarafından sevilen, tüm İslam Dünyasında gönüllerde çoktan taht kurmuş, “Milletin ADAMI” Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik olarak söylenen ve suç teşkil eden ifadeler; aynı zamanda verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa da yapılmış açık bir hakarettir.

 

Herhangi bir kişi için dahi ileri sürülemeyecek bu sözlerin toplumun gözü önünde bulunan, varlığını, gücünü, etkinliğini ve yetkisini halktan alan bir Cumhurbaşkanı için ifade edilmesi, sıradan düşünce açıklaması ve eleştiri olarak kabul edilemez. 

 

Kemal Kılıçdaroğlu beyanlarıyla, TCK’nın 299’uncu maddesinde hükmünü bulan “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunu ve ona oy veren milyonlara karşı da TCK’nun 125. maddesinde ifadesini bulan “Hakaret” suçunu işlemiştir. Kılıçdaroğlu, siyasi nezaketten uzak bu beyanlarının hesabını hukuk önünde verecektir.

 

Bu hakaret beyanları aynı zamanda, Kemal Kılıçdaroğlu’nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının dahi olmadığının açık bir göstergesidir. Siyasetçi nezaket kuralları olan, edep dairesini gayet iyi bilen ve sözünün nereye gideceğini hesap eden insandır.

 

Kılıçdaroğlu’nun siyaset dilini bu kadar seviyesizleştirmesini protesto ediyor ve kınıyoruz. Böyle bir siyaset üslubunu CHP’ye oy veren vatandaşlarımız da kaldıramaz.