Su Kaşifleri Program Koordinatörü Şadan Ertekin MİS tarafından tebliğ edilen duyuruda şöyle denildi:

" Mikado sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı olarak, Türkiye' de yürütücülüğünü üstlendiğimiz, toplamda 11 ülkede uygulanan Uluslararası Su Kaşifi Programı, 8-14 Yaş Gurubu öğrencilerin bir Su Kaşifi Ekibi'nde yer alarak yaptıkları aktivitelerle, birbirleriyle yarışmalarını, kendilerinde ve çevrelerinde su bilincinin artmasını sağlayacaktır.

Samsun Bafra Atatürk Ortaokulu, Su Kaşifi Ekibi,sn. Mehtap Yılmaz liderliğinde, harika çalışmalar gerçekleştirerek okullarında ve yerellerinde su farkındalığı geliştirdiler.

Yaptıkları bugüzel etkiyle, Bafra Atatürk Ortaokulu, programa 11 ülkeden katılan yüzlerce okul arasında, Mayıs ayının 2. haftası'nda yapılan seçimde " Uluslararası Haftanın Okulu " seçildi.

Tebrik ediyoruz.

Saygılarımızla.

Şadan Ertekin MİS

Su Kaşifleri Program Koordinatörü "

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

         Bafra Atatürk Ortaokulu Su Kaşifi ekibi yaptıkları başarılı çalışmalar sonucu Fransa,İrlanda,İsviçre,Türkiye,Malta,Almanya,Polonya,İspanya,İtalya,Birleşik Krallık ,Güney Afrika ve Bermuda ülkeleri arasında haftanın okulu seçilmiştir.

''Samsun Bafra Atatürk Ortaokulundan bu otuz öğrencilik ekip ‘Su Kaşifi’ mücadelelerini büyük bir coşkuyla tamamladı ve çok şey başardı.Tişörtleri alışveriş torbalarına dönüştürdüler ve yerel su kaynaklarını ziyaret ettiler.’Yaşamda Bir Gün’ mücadelesinde farklı ülkelerin su erişilebilirliğini keşfettiler.Bu ekip aynı zamanda bir çevre koruma derneğinin gönüllüleri oldu.Plastik şişeler ile inanılmaz gelişim aktivitesini tamamladı.Takım gerçekten ne kadar öğrendiğini gösteriyor ve tüm okulda su tasarrufu kelimesini yayıyor.İnanılmaz işe devam edin ve aferin Atom Karıncalar…''

        8-14 yaş grubu öğrencilerin suyla ilgili farkındalığını artırmayı amaçlayan Su Kaşifi programında 11 ülkeden farklı kurumlar, İngiltere merkezli uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Global Action Plan UK (GAP UK) öncülüğünde ve HSBC Su Programı desteğiyle bir araya geldiler. Türkiye’deki yürütücülüğünü, Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın yaptığı Su Kaşifi programı, dünya genelinde binlerce öğrencinin, okullarında ve yaşadıkları toplumda su sorunları üzerine ortak eylemde bulunmalarına izin verecek eğlenceli, ilham verici ve eğitici etkinlikleri içermektedir.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra