Yerel seçimler için, eğer erkene alınmazsa, son 7 Aylık süre kaldı.

Seçimlerin yaklaşması nedeniyle parti kulislerinde adaylık ve aday adaylığı fısıltıları dolaşmaya başladı. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılması beklenen yerel seçimlerde en çok konuşulan da tabii ki Bafra Belediye Başkanlığı için kimlerin aday olacağı konusu.

AK PARTİ BAFRA

Ak Parti’de henüz resmen aday adaylığını ilan eden kimse yok. Ancak eski ilçe başkanı ve Samsun İl Yönetim kurulu üyesi Tuncay Yurduseven’in  kesinlikle aday adayı olacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan, Ak Partiden Bafra Belediye Başkan Adaylığı için kulislerde ismi sıkça dillendirilen eski Belediye Başkanı Şükrü Neiş,Eski İlçe Başkanı Haluk Bülbül,Belediye Meclis Üyesi Kemal Şenocak,Bafra Kızılay Şube Başkanı Osman Genç’in Aday Adayı olacağı ifade ediliyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç,'ın Mevcut Belediye Başkanı Olduğundan dolayı ve son zamanlarda yaptığı hizmet atakları ile aday olma durumu diğer adaylara göre yüzde yirmi  şansı daha fazla gözüküyor.

MHP BAFRA

Mhp Bafra Teşkilatından Milletvekili Adayı Abdurrahman Çamaş’a Belediye Başkan Adayı ol diye yoğun bir baskı var.Abdurrahman Çamaş şimdilik aday değilim demekle yetiniyor.MHP Belediye Başkan Adaylığı İçin Özgür Topkaya,Erkan Pişkin isimleri de ön plana çıkıyor.

İYİ PARTİ BAFRA

Yeni kurulan İYİ Parti’de Milletvekili Adayı  Hüseyin Acar,Ufuk Saral,Doktor Gökhan Öcal ve birde ismi sır gibi saklanan bir iş kadınının belediye başkan aday adayı  olacağı yoğun şekilde dile getiriliyor.

SAADET PARTİSİ BAFRA

Saadet Partisi’nde ise Milletvekili Adayı olan Mustafa Öcal ve Süleyman Karagöz’ün isimleri belediye başkan adaylığı için konuşulan isimler.

Kulislerdeki bir diğer iddia da, CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi ve Demokrat Parti işbirliğiyle sürpriz bir adayın belediye başkanlığı için çıkarılacağı yönünde.