Edinilen bilgiye göre Kızılırmak Seddesi üzerinde Bafra Belediyesi ekipleri tarafından belediyeye ait kamyon ve köylülere ait traktörlere kum yüklerken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Olay yerine çağırılan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Su Ürünleri tarafından biri belediyeye ait 2 araca toplamda 2 bin 240 lira para cezası uygulandı. Cezai işlem uygulanmasının ardından traktör ve kamyonlardaki kumlar alındığı yerlere boşaltıldı.

Olay yerine Bafra Belediye Başkan Yarımcısı Hüseyin Çamaş ve Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt geldi. Çamaş ve Kurt, yetkililerden bilgi alırken su ürünleri ekibine belediye ekipleri ve başkan yardımcıları tarafından tepki gösterildi.

 

Belediye Başkan Yardımcıları ve personeli tepkilerini şu şekilde dile getirdi:

Böyle bir şey yok, benim operatörüm sinir krizi geçirdi şimdi hastaneye gönderdik. Ne gerekiyorsa yapılsın bu terbiyesizlik hakkında. Belediyeyi arasaydınız bu konu buraya kadar gelmezdi. Böyle bir rezillik böyle bir hainlik olur mu? Kaçakçılık yapıyormuşuz gibi yansıtmayın. Ortalık karışacak, gerek partiyle gerekse kurumlar arasında bu iş halledilecek. Benim operatörümü benim şoförümü kimse rehin alamaz. İlçe tarımda Kimin parmağı varsa cezayı çeksin.

Su Ürünleri Personeli ise Belediye yetkililerine yaptığı açıklamada şu sözleri sarf etti:

Ben sadece işimi yaptım. İlçe Tarım Müdürümüz Jandarma ekiplerinin olay yerinde olduğunu ve benimde olay yerine gidip gerekeni yapmamı söyledi. Belediye yasal olmayan bir şekilde kum alımı gerçekleştiriyordu. Bende kanunun gerektirdiği şekilde cezai işlem uyguladım. 

ellibess / Yalçın Köse