BELEDİYE MECLİS ÜYESİNE BAFRA

    Yeni Büyükşehir yasasının getirmiş olduğu zorlukları hepimiz hissetmeye başlamış bulunmaktayız. Söz gelimi ilçemizdeki son kar yağışları akabinde araç ve ekip bakımından ne kadar müşkül hale düştüğümüz aşikardır.

Sayın Belediye Başkanımız bu yasanın getirmiş olduğu zorlukları ve belediyemizin hizmet ifa etmekte yaşadığı tıkanıklık ve darlıkları anlatmak üzere teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki Bey ile Ankara’da bir araya gelmiş ve meseleleri kendisine ifade etmiştir.

 Bu hassasiyetinden ve girişiminden ötürü Sayın Başkan’ımıza bizzat teşekkür ediyorum. Zira diğer bir çok belediye başkanı siyasi ikbal endişesiyle mevzunun doğurduğu onca mesele karşısında ses çıkarmamayı tercih ederken bizim Başkan’ımız elinden geldiğince meseleyi ilgili ve yetkili makamlara taşıma gayretkeşliğini göstermiştir.

Hepimizin bildiği üzere yeni Büyükşehir Yasası ile köy tüzel kişilikleri ilga edilip köyler mahalleye dönüştürülmüş; netice itibarıyle de köy tüzel kişilikleri umdesinde olan araziler belediyelere devredilmiştir.

 Halihazırda ise bu arazilerin satışına karar verilmiştir. Ancak bilinmelidir ki söz konusu topraklar herkesten evvel o köylerin sakini olan köylü vatandaşlarımızın hakkıdır.

Dolayısıyla halihazırda satışı gündeme getirilmiş bu arazilerin “satış” değil ve fakat “kiralama” usulüyle burada meskun köylülere tahsis edilmesi hakkaniyete uygun düşen tek yoldur.

Köylümüzün ekonomik imkanları göz önüne alındığında, bu arazilerin satışa arzı ancak dışarıdan finans sahiplerinin köylere intikalini gündeme getirecektir. Hep bir arada, aynı topraklar üstünde yaşadığımız köylülerimizle yarın düğünde yahut cenazede bir araya geldiğimizde, birbirimizin yüzüne bakacağımızı hatırdan çıkarmadan, bu satış kararının yeniden gözden geçirilmesini arz ederim.

                                                                                                                               MHP GRUBU Adına

                                                                                                                               Hakan AYTÜNÜR