Alınan konteynırlar ilçenin çeşitli mahallelerine konuldu. Bafra Belediye Başkanı yaptığı açıklamada “ İlçemizin Temizliğine önem veriyoruz. Yeni mahallelerimiz dahil olmak üzere bazı mahallelerimizde çöp konteynırı talepleri vardı. Bu ihtiyacı Temizlik işleri müdürlüğümüz tespit etmiş gerekli çalışmaları başlatmıştı. Bu çalışmalar neticelendi ”dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “Çevreye duyarlı ve temizliğe önem veren bir belediyeyiz. Yeni mahallelerimizle beraber temizlik konusunda hizmet alanımız çok genişlemişti. Temizlik işleri Müdürümüz ve personellerimiz bu alanda en verimli hizmeti yapabilmek için çok yoğun çalıştılar. Bununla beraber daha iyi hizmet yapabilmek için araç ve gerece ihtiyacımız bulunmaktaydı. Çöp konteynırları da bu ihtiyaçlarımız arasındaydı. Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız kanalıyla bir miktar çöp konteynırını devreye sokmuştuk. Tabi bu yeterli değildi. Belediye olarak 250 adet yeni konteynır aldık. Bu konteynırları ilçemizde ihtiyacı olan mahallelerimizde ki alanlara yerleştirmeye başladık. Temizlik hizmetleri konusunda başka çalışmalarımızda var. Bunları da devreye soktuğumuzda eksik kaldığımız yerlerde çalışmalarımız daha iyi olacaktır.” Dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını vatandaşlardan bazı ricaları olarak şöyle tamamladı: “Hemşerilerimiz temizliğe önem veriyor. Tabii küçük bazı eksiklikler var. Hemşerilerimden çöplerini çöp konteynırlarının yanına değil içine atmalarını, konteynırlara ateşli maddeler atmamalarını rica ediyorum. Bizler insanlarımızın sağlığını düşünerek periyodik olarak çöp konteynırlarımızı ilaçlamaktayız. Bu çalışmalarımız temizlik işleri müdürümüz ve ekiplerimiz tarafından titizlikle takip ediliyor ve zamanında ilaçlamaları yapmaktadır. “ diye sözlerini tamamladı.