Samsun'un Bafra ilçe Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç, hayvan barınağında katliam yapıldığını öne süren hayvanseverlerle bir araya geldi.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Hayvan Barınağında bir süre önce köpeklerin öldürüldüğü iddiası ortaya atılmış, sosyal medyada ise bu konuda görüntüler ve tepki mesajları yayınlanmıştı.

Bafra ilçesinde bulunan hayvan barınağına alınmadıklarını öne süren Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Temsilcisi Haydar Özkan ile hayvanseverler, Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç ile birlikte katliam olduğunu iddia etikleri barınakta inceleme yaptı.

 Bafra Belediyesi Başkanı Hamit Kılıç, hayvan barınağında köpeklerin öldürülmesinin mümkün olmadığını açıklayarak, "Burada yaralı hayvanların ameliyatları ve bakımları yapılıyor. Görüntülere yansıyan bir köpekte barınakta başka kalan başka hayvanlarla boğuştuğu için yaralandı. Barınak görevlilerimiz bu yaralı hayvanı tedavi ettiler. Ancak boğuşma sonrası çekilen bir kaç saniyelik görüntülerde kan revan içinde ki bir köpeğin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Bu görüntü kamuoyunu yanılttı. Burada hayvanların katledilmesi yada farklı bir şekilde davranılması söz konusu değildir. Onların canı bizlere emanet. Burada sokak hayvanları küpelenmekte, yaralı olan hayvanlar tedavi edilmektedir. Bunun dışında barınakta katliam olması söz konusu değildir" dedi.