Bafra Belediye Başkanlığı ve Bafra İŞKUR Şube Müdürlüğü işbirliğinde 24-27 Kasım 2018’de Girişimcilik Eğitimi için protokol düzenlendi. Bafra ilçesinde ikamet edenlerin kendi işlerini kurmaları, toplumsal hayata devletimizin verdiği teşviklerden haberdar olmaları için girişimcilere yönelik eğitimlere tüm hızıyla devam etmektedir.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç; “İlçemizde her ferdin eğitim talebini karşılamak için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız. Bunun için tüm kurumlarla eş güdümlü çalışmalar yapmaktayız. Amacımız o ki; ilçemizde her türlü girişimin önünü açmak. Özellikle iş bulma güçlüğü yaşayan engellilerimizin sosyal ve ekonomik hayatın her alanında yer alması için tüm çabalarımızı seferber etmekteyiz. Engelli vatandaşlarımız gerek KOSGEB, gerekse İŞKUR desteklerinden faydalanabilecekler. Bunun için gerekli destekleri sunmaya hazırız. Talepler doğrultusunda girişimcilik eğitimleri düzenleyerek önlerini açmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. KOSGEB tarafından kendi işini kurmak isteyenlere proje karşılığında 50.000 TL hibe, 100.000 TL ise geri ödemeli faizsiz kredi desteğinde bulunmaktadır. Girişimcilerimizin cesur olmalarını temenni ederim.

İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ise; “İŞKUR, Engelli vatandaşlarımıza proje karşılığında 3 bin TL kuruluş işlemleri desteği, 11 bin TL İşletme gideri desteği ve 36 bin TL kuruluş desteği olmak üzere toplamda 50 bin TL destek sunarken, eski hükümlülere ise kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek. Bu sayede engelliler ve eski hükümlüler yeniden sosyal hayata kazandırılmış olacaklardır. Kendi işini kurmak isteyen girişimciler de KOSGEB desteklerinden faydalanabilecek. 24-27 Kasım 2018 tarihlerinde başlayacak girişimcilik eğitimine başvurular e-devlet üzerinden KOSGEB’e yapılacaktır. En son başvuru 18 Kasım 2018’de olacağından girişimcilerin gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederiz. Herhangi bir sıkıntı halinde İŞKUR’a başvurabilir ve gerekli destekleri alabilirler.” Dedi.