Düzenlenen iftar programına, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, AK Parti Samsun Milletvekili adayı Yusuf Ziya Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, mahalle muhtarları katıldı. 

İftar programı öncesi mahalle sakinlerini masalarda ziyaret eden Belediye Başkanı Hamit Kılıç, yemeğe iştirak ettikleri için vatandaşlara teşekkür etti.

İftar sonrası konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ramazanınız hayırlı ve bereketli olsun. Allah, daha nice Ramazanlara hepimizi sağlık ve sıhhat içerisinde ulaştırsın. Mevla’mıza şükürler olsun, böyle güzel bir toplulukla bir aradayız. Biz Bafra Belediyesi olarak muhtelif yerlerde bazen 2 bazen 3 mahalleyi bir araya getirerek iftarlarımızı tertip ediyor, sizlerle bir araya geliyoruz. Aynı apartmanda 10-15 gün görüşmeyen komşular belki bu vesilelerle görüşürler, bir araya gelirler. Karşılıklı iftar ederler. Bizler böyle bir şeye vesile olduğumuz için kendimizi mutlu hissediyoruz. Bu akşam aramızda eski büyükşehir belediye başkanımız ve Ak Parti Samsun Milletvekili adayımız Yusuf Ziya Yılmaz var. Soframıza konuk olduğu için ayrıca kendisine teşekkür ediyorum. Bu vesile ile davetimize icabet edip geldiğiniz için sizlere de çok teşekkür ediyorum, selamlar, saygılar sunuyorum.”

Başkan Hamit Kılıç’ın konuşmasından sonra söz alan AK Parti Samsun Milletvekili adayı Yusuf Ziya Yılmaz ise “Şehrimiz hızla apartmanlaşıyor apartman kültürünün hakim olduğu bir yerde de alt kattaki insan üst kattaki ile bir şey paylaşmıyor. Hatta birinin hastası varsa da hastasını ziyaret etmeyiş akıl edemiyor. İnsanlar birbirleriyle yabancılaşıyor ve birbirleriyle bir şey paylaşmaz hale geliyor. Halbuki yüce dinimiz selamlaşınız ve paylaşınız diyor. Özellikle de Ramazan ayında. Aslında dinimizin de bir vecibesi ayrıca kültürümüzün de bir parçası olan paylaşmayı, selamlaşmayı, birlikte olmayı Ramazanımızın en güzel davranış biçimi olarak görüyoruz ve belediyelerimiz özellikle son zamanlarda mahalle aralarında bugün Bafra Belediye Başkanımızın da yaptığı gibi dar kapsamlı iftar sofraları düzenliyor. Bugün bu okulun bahçesinde birlikte aynı sofrayı paylaştık. Bunu belediyemizin organize etmesi yetmez, siz katıldınız da güzelleşti bu akşam. Bizler de sizlerle birlikte olma fırsatı bulduk. O bakımdan Allah hepinizden razı olsun.

Değerli hemşerilerim, yaklaşan 24 Haziran seçimlerine yönelik hassasiyetinizi rica ediyorum. Bu seçimler ülkemiz için çok önemli. Bu seçimlerde ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi dediğimiz bir sistemin artık hayata geçirilişini, seçim sonrası olarak planlamış durumda. Ülkemiz hızla kalkınacak, inşallah çocuklarımıza daha iyi bir gelecek kurma, bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamaması için, refahı yükselmiş, daha gelişmiş, ekonomisi büyümüş bir Türkiye’ de yaşamasını istiyorsak eğer; bu seçimde dikkatli olmamız lazım. Bu seçimde tereddüdü olan kardeşlerimizi de etkileyerek uyarmamız gerekiyor” diye konuştu.

İftar programı, konuşmaların ardından sona erdi.