Başkan Zihni Şahin’in Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından Bafra Belediye Meclisi olağan üstü toplandı, MHP meclis üyelerinin aday göstermediği meclis toplantısında Hamit Kılıç’a destek verdi.

Meclis toplantısının ilk konuşmasını Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptı. Şahin konuşmasında, “Yusuf Beyin Milletvekili A. Adaylığı vesilesiyle istifasıyla boşalan göreve, aynı burada izlenen yol gibi meclis üyelerinin kararıyla bize görev tebliğ edildi. Burada da boşalan göreve aramızdan bir arkadaşımızın gelmesi gerekti ve aynı süreç burada da devam etti. Hamit Kılıç kardeşimiz genel merkezimiz tarafından aday gösterildi. Bir ve beraberlik içerisinde yaptığımız çalışmalarımızı inşallah Hamit Kılıç kardeşimiz de laikiyle yerine getirecektir. Ben şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bende Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Hamil Kılıç kardeşimizin ve sizlerin yanında her daim olacağım. Yani kısaca imkânlarım el verdikçe Bafra Belediyesi’nin yanında olmakla birlikte hep destekleyeceğim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in konuşmasının ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, ‘Ben özellikle Bafra’ya hizmet etmiş, emeği geçmiş tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

Özellikle son iki dönemde yaptığı güzel çalışmalardan dolayı Sayın Zihni Şahin başkanımıza Bafra halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra aynı şekilde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde hizmetlerinin devamını temenni ediyor, başarılı çalışmalarının devam edeceğine de inancımızın tam olduğunu belirtmek istiyorum dedi.

Partim adına belediye başkanı olarak aday gösterilmeme vesile olan, teveccüh gösteren gençlik kollarımıza, kadın kollarımıza, yönetim kurulumuza, ilçe başkanımıza, il başkanımıza, sayın bakanımıza, yerel yönetimlerden sorumlu milletvekillerimize, bölge milletvekillerimize, tüm teşkilatımıza, Sayın başbakanımıza ve özellikle de “Bundan sonra yolumuza Hamit beyle devam edeceğiz” diyerek beni Ak Parti Bafra Belediye Başkanı adayı olarak gösteren liderimiz, genel başkanımız, cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerine şöyle devam etti, Seçim süreci boyunca beni telefonla arayan, bulunduğum her ortamda bu göreve layık olduğumu söyleyen, can-ı gönülden destekleyen, teveccüh gösteren, dualarını eksik etmeyen arkadaşlarıma, tüm dostlarıma, tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, bugün burada bulunan siyasi partilerimizin temsilcilerine ve Bafralı hemşerilerime çok teşekkür ediyorum.

Bugün burada grup kararı alarak şahsıma oy veren Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatına ve Meclis Üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ak Parti grubundaki meclis üyesi arkadaşlarıma ve tüm meclis üyelerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

Böyle güzel bir göreve bizi nasip eden Cenab-ı Hakka şükürler olsun. Aldığım görevin ne kadar önemli ve yükümün ne kadar ağır olduğunun farkındayım.

Önümüzdeki süreçte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımızla, sayın bakanımızla, sayın milletvekillerimizle, il ve ilçe teşkilatlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve kamu kuruluşlarımızla uyum içinde çalışarak ortak aklı öne çıkaran bir yönetim anlayışıyla bu görevi Allah’ın izniyle hakkıyla yerine getireceğimden hiç şüpheniz olmasın. Bu arada ‘Anneler Günü’ nedeni ile başta şehit anneleri olmak üzere dünyanın en önemli görevini üzerlerine yüklenen tüm annelerimizin ellerinden öpüyor ve tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bafra Belediye Meclisi yapılan gizli oylamayla, aday gösterilen Hamit Kılıç 27 meclis üyesinin oyunu alarak Bafra Belediyesi’nin yeni başkanı oldu.

Meclis toplantısından sonra da Bafra Belediyesi’nde devir teslim töreni oldu. Devir teslim törenin de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, yeni Başkan Hamit Kılıç’a, Bafra Belediyesi’nin mührünü teslim etti.

Devir teslim törenine, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, Ak Parti ilçe başkanvekili Abdullah Yıldırım, Ak Parti kadın ve gençlik kolları üyeleri, daire amirleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.