Avrupa Birliği – Türkiye Cumhuriyeti ortaklığında desteklenen ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programında yer alan Bafra İş ve İhracatı Geliştirme Projesi 19 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen başlangıç toplantısı ile başlamıştı.

Bafra İş Geliştirme ve İhracatı Destekleme Merkezi projesi kısa adı ile BİGEM, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından yaklaşık 2 milyon 600 bin avro ile finanse edildi.

KURULUŞ AMACI

Bigem; başta Bafra ve çevre ilçeler olmak üzere, bölgedeki kobilere; ulusal ve uluslararası iş geliştirme danışmanlık hizmetleri, ihracat danışmanlığı, girişimcilere yardım masası, finans kaynaklarına ulaşım ve web tasarımı hizmetleri sunmak için kuruldu.

RANT TEK KİŞİYE GİDİYOR…..

İddia’ya göre Bafra İş Geliştirme Ve ihracatı destekleme Merkezi’nin(BİGEM) alt yapısı ve Teknik destek alımları için N. Firmasıyla anlaşıldı.N. Firmasının Bafra’da bulunan yetkili müdürü, Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar’ın Talimatıyla 2016 Şubat Ayın’dan İtibaren (Bigem)’de Kullanılan araçların Benzin ve Mazot ları’nı sadece bir akaryakıt firmasından alıyormuş.

Yaklaşık 20 Aydır Araçların Benzin,Mazot ve yağ değişimleri aynı firmadan yapılıyor.20 Aydır alınan bu akaryakıtlar hesaba vurduğumuz zaman milyonlara denk geliyor.

RANT SAĞLAYAMAZ

Avrupa Birliğin’den alınan hibe paralar paydaşların ve de yakınlarının  işyerlerlerinden alım yada satım yapamazlar, Hibe edilen paradan kendilerine rant sağlayamazlar.

ETİK’DE DEĞİL

Bigem’e paydaş olan ve Tek yetkili olan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Bigemde kullanılan araçların Benzin ve mazot  larını tek bir adres’den alacaksınız deme hakkına etik olarak sahip değildir.Yasal Prosüdür gereği ihale yapılması lazım

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ.

Bafra Ticaret ve Sanayi Odasına Soruyoruz.

Bigem’de kullanılan araçlar 20 aydır hangi akaryakıt istasyonundan akaryakıt alıyor.

BİZ GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ.

Bafra halkını ilgilendiren böylesine ciddi iddiaları gündeme getirmek, Kurt Lewin’in ortaya attığı ‘eşik bekçiliği’ gazeteciliğinin yerine araştırmacı gazetecilik yapmanın bir gereğidir. Biz diyoruz ki basının temel görevi kamuoyunu ilgilendiren her konuyu işlemektir, vicdani ölçütlerle söz konusu iddiaları muhataplarına sormaktır. Halkın hakkı rantiyerlerce bölüşülüyor iddiası var, muhataplar çıksın kamuoyunu aydınlatsın demenin kime ne zararı olabilir ?