CHP Genel Merkezi parti teşkilatlarına, milletvekili aday adaylığı için istifa edecek İl ve İlçe Başkanlarına, o tarihe kadar istifa etmeleri gerektiğini belirten talimat verdi.

CHP Genel Merkezi aralarında Samsun'un da bulunduğu şehirlerde İl ve İlçe Başkanlarına, milletvekili aday adaylığı için istifa edecekleri tarihi verdi.

CHP Genel Merkezi tarafından İl ve İlçe Başkanlıklarına 21 Kasım Pazartesi günü gönderilen 2022-895 sayılı Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıc ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke imzalı yazıda, "Merkez Yönetim Kurulu'nun 21 Kasım 2022 tarihli kararı uyarınca 2023 yılı içerisinde yapılacak milletvekili Genel Seçimlerinde aday adayı olmayı düşünenlerden aşağıdaki görevleri ifa edenlerin 05.12.2022 ile 26.12.2022 tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir. İstifa dilekçelerinin, bekletilmeksizin Genel Sekreterliğe gönderilmesi önem arz etmektedir. Belirlenen sürede aday adaylığı için istifa etmesi gerekenler; İl Başkanları, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belde Başkanları, Belde Yönetim Kurulu üyeleri, istifa edenlerin yerine parti örgütü, örgüt yönetimlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nın bilgisi olmadan herhangi bir seçim ya da atama yapılmaması, boşlukların doldurulmaması hususunda gereğini bilgilerinize önemle rica eder, iyi çalışmalar dileriz" denildi.

Chp Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin,2023 Genel seçimlerinde Milletvekili aday adayı olacak mı?Aday aday olmak için İlçe Başkanlığından İstifa edecek mi?

Başkan Vahit Perçin, yaptığı açıklamada Henüz Aday Adaylık konusunda karar vermediğini ilerleyen günlerde karar vereceğini açıkladı…