Bafra tarihinde önemli bir yere sahip olan, vatandaşların gelip geçerken ağaçların altında  soluklandığı, banklarında oturup, dinlenebilecek, havuzuyla tarihi dokusunu koruyamayan, Bafra Cumhuriyet Meydanı artık maalesef kartpostallarda kaldı

REZİL  BİR MEYDAN... BAFRA'YA YAKIŞMIYOR

    Cumhuriyet Meydanı’nın ortasına atılan çöpler, çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına neden olurken, Çöp sularının meydanın göbeğine akması ve kokusundan meydan dan gecen vatandaşları rahatsız ediyor. Bafralı Vatandaşlar günde binlerce insanın geçtiği Cumhuriyet meydanı rezil bir meydan haline geldiğini böyle bir görüntünün  Bafra'ya yakışmadığını söylediler. Oluşan kötü görüntüden şikayetçi olan vatandaşlar, Bafra'nın kalbi olan bir yerde böyle bir şeyin olmasına anlam veremediklerini söyleyerek, yetkililerin oluşan çirkin görüntüyü ortadan kaldırmasını istedi. 
 CUMHURİYET MEYDANINA ÇÖP ATAN ESNAF'DA ŞİKAYETCİ

Cumhuriyet Meydanında yıllardır esnaflık yapan vatandaşlarda şikayetçi. Çöp konusu artık dur diyebilecek bir noktaya gelindiğini de ifa de ettiler.

Esnaf ve vatandaşlar bu kirliliğe biz de karşıyız. Zaten çöplerimizi akşam saatinde iş yerlerimizi kapatırken çıkarıyoruz. Bu çöpleri Belediye Akşam Saatlerinde Bir Çöp arabasıyla toplayabilir. Arabanın gelme saatinde bizler de çöplerimizi  çöp arabasına atalım. Ama bir saat ayarlasın o saat de gelecek olan çöp arabasına çöplerimizi de mutlaka atalım Meydanımız bu kokudan ve çirkin görüntüden kurtulsun. Vatandaşlar Yetkililerinde Bir an önce bu konuya el atmalarını istediler.