AŞI 6 GÜN ÖNCE GELMİŞTİ

Son günlerde herkesin merak ettiği konu, aşı meselesi. Bilindiği üzere Çinli Sınovac şirketinden sipariş edilen aşılar  6 gün önce Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılamanın 14 günlük test süreci sonunda başlayacağını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası aşı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nda incelenmeye başladı.

AŞI TAKVİMİ BELLİ GİBİ

Yetkililerden alınan bilgiye göre, 14 günlük inceleme ve test sürecinin 5 günü bitti. Aşılamanın yaklaşık 10 gün sonra ülke genelinde başlayacağı belirtiliyor. Peki, Bafra'da aşılama neye göre ve hangi sırayla yapılacak? Bununla ilgili çalışma Sağlık Bakanlığı'nın koordinesinde Samsun  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Aşı planıyla ilgili detaylar da netleşmeye başladı.

AŞILAMA SIRAYLA

Son bilgiye göre, müdürlük ilk olarak Valilik'ten sağlık çalışanlarının listesini almaya başladı. Sıralamanın önce sağlık personeli, güvenlik güçleri ve kamu görevlileriyle başlayacağı öğrenildi. Bunların hemen sonrasında ise kronik rahatsızlığı olanlar bulunuyor. Kentte aşılamanın yoğun olarak aile sağlığı merkezlerinde yapılacağı belirtildi. Aile hekimleri ise bu sıralamaya "E-nabız" sisteminden bakacak. Aşılamanın  Bafra Devlet Hastanesi ve Halk Sağlığı Merkezlerinde yapılacağı kaydediliyor.