Balkan Türkleri Bafra Şubesi tarafından 11 Eylül 2022 Pazar günü Bafra ilçesine bağlı Hıdırellez Mahallesinde Balkan Türkleri 1.Kazan Pilav Günü etkinliği düzenlenecek.
Etkinlik öncesi Bafra Öğretmenevinde istişare toplantısı düzenleyen Balkan Türkleri Bafra Şubesi Başkanı Süleyman Özata etkinlikle ve çalışma programı hakkında açıklamalarda bulundu.

İstişare toplantısına Balkan Türkleri Konfederasyonu Kurucu Genel Başkan Yardımcısı İzzet Altunbaş , Samsun Büyükşehir Belediyesi eski belediye başkanı Zihni Şahin, Balkan Türkleri Bafra Şubesi yönetimi, mahalle muhtarları katıldı.
Balkan Türkleri Bafra Şubesi Başkanı Süleyman Özata,’’ Yolumuz uzun ince bir yol. Bu yolu yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve siz değerli mübadil dostlarımızla beraber aşacağız. Biz de prensip olarak ben yok biz kavramı vardır. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Bizler Balkan Türkleri Derneği olarak yıllardır Balkanlarda yaşayan kardeşlerimizin konumlarını, Osmanlı'dan bugüne kadar orada sürdürülen dinimizi, dilimizi ve Türklüğü yaşatan kardeşlerimiz için çabalıyoruz. Balkanlar ve Balkan Türkleri bizlerin parçası. Kardeşlerimiz ile olan iyi ilişkilerimizi geliştirerek arttırma gayretindeyiz. Balkan Türkleri Bafra Şubesi olarak 11 Eylül 2022 Pazar günü Bafra ilçesine bağlı Hıdırellez Mahallesinde Balkan Türkleri 1.Kazan Pilav Günü etkinliği düzenleyeceğiz. Herkesi şenliğimize davet ediyoruz.’’diyerek sözlerini tamamladı.