Seçimlerin ardından en çok merak edilen konuların başında ise belediye meclis üyelerinin ne kadar maaş alacağı geldi. Bilindiği gibi belediye meclis üyelerinin maaşı nüfusuna göre değişirken, 'belediye meclis üyesi maaş alır mı? Belediye meclis üyesi maaşı 2019 ne kadar? Belediye meclis üyesi maaşları 2019 ne kadar?' sorularının cevabını ve Samsun'daki belediye meclis üyelerinin ne kadar maaş alacağını haberimizde bulabilirsiniz.

KATILDIKLARI OTURUM BAŞINA 
Bilindiği gibi belediye meclis üyelerinin sabit bir maaşı bulunmamakta ve katıldıkları oturum başına ücret hak etmektedirler. Belediye meclis üyesinin oturum başına aldığı ücrete 'Huzur hakkı' denirken, ücretler nüfusa göre değişmekte ve siyasi arenadaki diğer ücretlere göre son derece cüzi miktarda olmaktadır. Belediye meclisleri genellikle her ayın ilk haftasında toplanırken, olağan dışı durumlar hariç genel olarak ayda iki toplantı düzenlenmektedir. Büyükşehirde ise her ayın ikinci haftasında belediye meclisi toplantısı yapılmaktadır.
Rakamlar 31 Aralık 2018 sonunun rakamlarıdır ve rakamlara 2019 yılında enflasyon oranında zam yapılması beklenmektedir.
SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ
Nüfusu 1 milyondan fazla olan Samsun'da, Büyükşehir Belediye Belediyesi Meclis Üyeleri oturum başına 251.97 TL kazanacak.

BAFRA BELEDİYE MECLİS ÜYESİ
Nüfusu 142 bin olan Bafra'da, Bafra Belediye Meclis Üyeleri oturum başına 153.69 TL kazanacak.