Bafra’da 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimi sonrası sürdürülen FETÖ soruşturmaları tüm hızı ile sürüyor. Bafra'da çok sayıda işadamı mercek altına alındı, terör örgütü ile bağı olan yada vazgeçmeyen isimler tek tek tespit ediliyor.

FETÖ terör örgütünün uyuyan hücreleri ile birlikte gaybubet evlerine Bafra’da yönelik operasyonlar devam ediyor. Bafra'da emniyet güçleri 15 Temmuz 2016'dan beri FETÖ yapılanmasına yönelik sürdürdükleri başarılı operasyonlarla dikkatleri çekiyor. Bu anlamda derin ve titiz çalışmalar sürdüren emniyet güçleri Bylock kullanan ve terör örgütü ile hala iktisaplı durumda olan uyuyan hücreleri deşifre etmek için aralıksız çalışıyor.

TALEBE YAPILANMASI

"Hapisteki FETÖ’cülerin dışarıdaki aile üyelerine maddi yardım yapılırken, özellikle bu ailelerin çocuklarını da örgüte kazandırmak için 'Talebe yapılanması' kurdular.

Bafra'da da bu anlamda çok sayıda iş adamı mercek altına alınırken, iş ve işyerleri FETÖ ile bağlantılı olan isimlere yönelik ciddi soruşturmalar yürütülüyor. Bu kapsamda Bafra'da aralarında iş adamları, FETÖ ile bağlantılı derneklere üye kişiler, FETÖ'nün düzenlediği gezilere katılan isimlere yönelik istihbarat soruşturmaları yapılıyor. Bafra'da yapılan bu istihbarat soruşturmalarında tanınan bazı iş adamları ile geçmişte terör örgütünün güdümünde olan bazı derneklere üye kişi ve kişilerin terör örgütüne sempati duydukları belirlendi.