Murat Şahin yaptığı açıklamada “Bugün burada toplanmamızın sebebi yaz sezonumuz başlamak üzere, bereketli iyi bir kış sezonumuzu bitirdik.

Bölgemiz küresel ısınmadan dolayı diğer bölgelere göre bir adım öne geçti. İki yıldır kar yağmıyor. Kış sezonunun öne geçme nedeni ise diğer bölgelerde olan yağışlar. Şuan ülkemizin en kaliteli kavun ve karpuzlar bölgemizde. Şuan da da birkaç güne hasada başlamak üzereyiz. Bizim konumuz ise erken hasat.

ERKEN HASATA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Erken hasat genelde piyasa düşüş trendine geçtiğinde yapılıyor. Ama acele etmemize gerek yok. Bu sabah Kaymakamımız başkanlığında konuyla ilgili bir toplantı yaptık.

Orada bir komisyon kuruldu. Sebze halinden iki tane temsilci. İlçe Tarım Müdürlüğünden bir tane temsilci. Ziraat Odasından bir temsilci Sebzeciler Birliğinden bir temsilci olmak üzere bir komisyon oluştu.

Karpuz hasadı yapacak kişiler İlçe Tarım’a müracaat edecek, komisyon tarlaya gidecek, eğer uygun görürse hasat gerçekleşecek. Yukarıya kontrol noktası da kuruluyor. Buralardan izin almayana cezai işlem uygulanacak.

Eğer karpuzlar hasta uygun değilse de karpuz imha edilecek ve el konulacak.

Üreticileri buradan tekrar uyarıyoruz. Dışarıdan gelen tanımadığı müşteriye mallarını kaptırmasınlar. Geçtiğimiz sezonda 2 milyon TL Bafralının parası gitti. Biz yabancı müşteri istemiyor değiliz. Bizim amacımız dolandırıcı olanları buraya sokmamak. Planlı bir şekilde ekim yaparsak şehrimize faydamız olur. Erken hasat konusunda da tekrar uyarıyorum.

SERA OSB kuruldu. Şuan yatırım planında 1150 dönüme SERA OSB kurulduğu zaman bizim iklimimiz de müsait bu bizim avantajımız olacaktır. 2 dönüm Sera 40 dönüm tarlaya bedeldir. Bir avantajımızda karşımızda Rusya var. İhracat olayımızda var. Biz bölgemizin avantajını en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor”dedi.

Düzenlenen toplantıya Bafra Sebze Hali Komisyoncular Dernek Başkanı Murat Şahin, Başkan Yardımcısı Orhan Şener, Yönetim Kurulu üyeleri Erkan Alpay ve Hasan Alıcı katıldı.