Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, serginin açılışında yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezlerinden açılan kurslarda başarılı olanların ailelerine katkıda bulunabildiklerine işaret etti.

"Türkiye'nin en büyük meselesi işsizlik." diyen Türkel, "Gönül arzu ederdi ki sanayi de eğitim camiası, halk eğitim merkezleriyle iş birliği yapsın. Mutlaka ilerleyen yıllarda bu da olacaktır. Biliyorsunuz bundan sonra mesleki yeterlilik belgesi olmayan hiçbir birey bir şey yapamayacak. Bu kısa bir süre ertelendi, bu yeterlilik belgeleri girdikten sonra taş ustaları bile belgeleri olmadan mesleğini yapamayacak." ifadesinde bulundu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak da kursların 435.'sini tamamladıklarını belirterek, "Kursları başarı ile bitiren 4 bin 418 kursiyer sertifika sahibi olmuştur. Bugün itibari ile 299 kursumuz devam etmektedir, devam eden kurslarımızda 4 bin 335 kursiyerimiz kurs çalışmalarını sürdürmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Mehter Takımı kursunda başarılı olan kursiyerler ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları kursiyerleri gösteri yaptı.

Gösterilerin ardından, protokol serginin kurdelesini kesti. Kurdelenin kesilmesinin ardından Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, beraberindekilerle sergiyi gezdi.