Gündeme gelen fotoğraf ve videolarla ilgili Bafra Haber’e konuşan öğretmen, iddia ve imaların asılsız olduğunu savunurken, kız öğrencilerin karşısında sigara içerken çektiği videoları ve samimi fotoğrafları rumuz isimle sosyal medyada yayınlaması ile ilgili konuya ise açıklık getirmedi.

Kız öğrencilerine mezuniyetleri için yemek ve gezi sözü verdiğini anlatan öğretmen, olayla ilgili yaptığı açıklamada "Ben yiyecek içecek alanı öğretmeniyim. Benim grubumda tamamı 8 kız öğrenci var. Grubumda erkek öğrenci bulunmamakta. Öğrencilerimiz 12 Nisan’da mezun oldu. Dönem başında, başarılı bir dönem geçirirseniz, mezun olunca Samsun’a gezmeye ve yemeğe getirme sözü vermiştim. Ben de bu sözümü tutmak amacı ile mezuniyetten bir gün sonra 6 öğrencim ile ailelerinin iznini alarak Samsun'a gittik. Samsun'a giderken öğrencilerim yanlarına cübbe ve kepleri de aldılar. Beraber Samsun'un güzel yerlerini gezdik, bazı mekânlarda oturup, fotoğraflar çekindik. Toplu fotoğraflar ile beraber bazı öğrencilerim benimle tek fotoğraflar da çekindiler. Sosyal medya hesabımda aynı güne ait toplu fotoğraflar olduğu halde, mezuniyet yemeğinden hiç söz etmeden, tek çekinilen fotoğrafları kullanarak bazı imalarda bulunmuşlar. Benim yetiştirdiğim öğrenciler, Bafra’nın çeşitli mekânlarında staj yapmakta. Ben öğrencilerimi denetlemek amacıyla çalıştıkları yerleri ziyaret etmekteyim. Bu esnada öğrencilerim benimle fotoğraflar çekinmekte. Beni zor duruma sokmak için öğrencilerimi kullandılar. Mezuniyet kutlamasını rezalete çevirdiler. Bu tamamen insani bir durum.

Tüm çalışmalarım öğretmen öğrenci ilişkisi sınırları içerisinde yer almakta. Basın mensubu arkadaşlar, kendilerine art niyetli olarak verilen haberi, araştırmadan, sormadan yayınladılar. Gerçek ortaya çıkınca bazı gazeteleri haberi kaldırdılar."

BASINI SUÇLAYAN ÖĞRETMENE SORUYORUZ

1-Açıklamanızda ;Mezuniyetten bir gün sonra Öğrencilerinizle birlikte Samsun’a gittiğinizi ifade ettiniz.Fakat Çekilen fotoğraflar’ın her karesinde kıyafetiniz farklı, acaba siz bir günlük gezmeye giderken yanınızda hep 10 kıyafetle mi gidersiniz..

2-Bir günlük gezi dediniz, mezuniyet dediniz fakat fotoğraflarda gözüktüğü üzere değişik mekanlarda değişik günlerde fotoğraf kareleriniz mevcut.(Sinema,Alışveriş merkezi,Cafe)

3- Madem bu durum size göre normalse neden instagram hesabınızı kapatıp rumuzunuzu değiştirdiniz.

4-Bu durum normalse neden Milli eğitim ve Samsun Valiliği sizin hakkınızda soruşturma başlattı.

Hiç Bir Basın Art niyet var demiyor. Ama bir öğretmenin özellikle kız öğrencileri ile bu denli samimi görüntü vermesi ve bu görüntüleri de sosyal medyada rumuz isim kullanarak yayınlaması pekte etik görünmüyor.