Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesislerinde İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından muhtarlara yemek verildi.

Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır yaptığı konuşmada, "19 Ekim'i Muhtarlar Günü olarak ilan eden Cumhurbaşkanımıza ve Gazi Meclisimize teşekkür ederim. Bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten muhtarlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BAŞKAN HAMİT KILIÇ

Yemek programında konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Bizler her bir vesile ile sizlerle bir araya gelmeye çalışıyoruz. Çalışmalarımızı sizlerle devam ettiriyoruz. Sizlerle her an dirsek temasında bulunmaya gayret ediyoruz. Tabi mahallelerimizi de gezerek sizlerle yapılacak olanlarla ilgili fikir alışverişi yapıyoruz. İlçe merkezinde bulunan mahallelerimize de kısa süre içerisinde asfaltlama ve yama çalışması sürecektir. Kırsal kesimlerde de sizlerle ortak şekilde çalışıyoruz. Bu vesile ile sizlerin gününüzü tekrar kutluyorum” dedi.

KAYMAKAM CEVDET ERTÜRKMEN

Kılıç’ın ardından konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Biz mülki idareler amirleri olarak Osmanlı’dan günümüze gelmiş kurumlarız. Muhtarlık ilk olarak 1826 yılından sonra özellikle İstanbul’da meydana gelen asayiş olaylarını bertaraf etmek nedeniyle kurulan bir teşkilattır. Tabi şuan 190 yıllık bir mazisi olan bir kurumla karşı karşıyayız. Böyle bir geçmişi olan saygın kurumun temsilcilerinin gününü de kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.