Yaklaşık 1 ay önce olan Kurban bayramının koronaya etkisi yeni yeni ortaya çıkmaya başladı. İlçemizde günlük vaka sayısı 10’iken,50’lere çıktı, yoğun bakım servisi ve en önemlisi entübe hasta sayısı arttı. Vakalarda üzücü olan ise yaş ortalamasının genç ve aşısız olması
Samsun’un ilçelerinde en fazla vakasına sahip ilçe konumunda bulunan Bafra’da vaka sayıları her geçen gün artıyor.  Bu artışa  Kurban Bayramı tatili sonrasında ilçemize il dışından gelen ve sosyalleşme etkili olduğu belirtiliyor.
Bafra’da bugün itibariyle günlük vaka sayısı tırmanışa geçip 65 oldu. Yine bugün itibariyle Toplam tedavi gören vaka sayısı 350 oldu.Hastanede yatan hasta sayısıda 50’yi geçti.
Vakaların 1 Temmuz'da kısıtlamaların kaldırılmasıyla birlikte artışa geçtiği belirtiliyor.
Bafra Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisinde tedavileri süren hastaların yaş ortalamasının ise genç kesim olduğu belirtilirken vakaların aşı yaptırmayan veya tek doz aşı olanlar oluşturduğu belirtiliyor.
 
Vakaların önümüzdeki günlerde de daha da artmasından endişe edilirken son 72 saat içerisinde ise virüsten 2 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi
.