Günümüz ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelen Bafra  Meyve Sebze Hali'nin, yeni yeri belli oldu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Türbe Mahallesinin alt tarafı’n daki mera kısmına kurulacak olan hal değişen tüm ihtiyaçlara cevap verebilecek büyüklükte bir kompleks olacak.

Mal giriş ve çıkışlarının, yükleme, depolama, satış gibi tüm hareketlerin hızlı bir şekilde kontrolü yapılabilecek. Mal indirme ve satış alanlarının farklı güzergahları kullanarak trafik oluşturmayacak, esnaf, idari personel ve tüm müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte sosyal tesisler ile donatılmış olması ön planda tutuluyor.

MECLİSE SUNULDU

Yeni hal kompleksi’nin yapılacağı alan mera alanı olduğundan dolayı meclise mera alanının iptali için dilekçe verildi.

İnşaatının, bu yıl  başlaması ve bir yıl içinde hizmete alınması hedefleniyor. Hal tesisinin yer seçiminde özellikle şehir yerleşim alanında olmayan, tesisin ihtiyaçlarına cevap verecek büyüklükte, kent içi ve kent dışı trafik yoğunluğunu arttırmayacak, çevre yolları bağlantıları sorunsuz bir şekilde yapılacak nitelikler araştırılarak, Türbe bölgesi seçildi.

Çevre dostu olarak planlanan yeni hal tesisinde, yeşil alanlar oluşturulacak. Bu alanlar hem sosyal amaçlı kullanılacak hem de ağaçlandırma yapılarak karbon salınımına yönelik adım atılmış olacak.