Bafra Haber-Turizm Fakültesinde düzenlenen yemek yarışmasına katılan 39 yarışmacı tarafından yapılan birbirinden güzel yemekler, Jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmanın jüri üyeleri, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Bafra Şevket Aşçı Turizm fakültesi bağışçılarından Kaya Aşçı, Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği üyeleri tarafından oluşturulan Jüri tarafından değerlendirildi.

PUANLAMA YAPILDI

Aşçılar Federasyonu yönetim kurulu üyesi İsa Kural, Karadeniz Aşçılar Federasyon Başkan Yardımcısı Hacı Kurt Şancı, Karadeniz Aşçılar Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Zeki Doğan yaptı. Jüri yapılan yemekleri tek tek tadarak, yemeklerin, pişirilmesinden, yağ oranına kadar birçok ayrıntıya puan verdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda Turizm Fakültesi Hanife Aşcı Konferans Salonunda dereceye girenlere ödülleri verildi. Değerlendirmeler sonucu Nuran Güngör birinci seçildi. İkinciliği Asuman Beyazpınar ve üçüncülüğü de Nurcihan Güneşdoğdu elde etti. Ayrıca yarışmaya katılan 39 yarışmacıya Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından teşekkür belgesi verildi.

GELENEKLERİ YAŞATACAĞIZ

Üniversitenin ve Turizm Fakültesinin çalışmaları hakkında bilgi veren Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın yaptığı konuşmada Türk mutfak kültürünün gelişmesine katkı sağlamak, geleneklerini yaşatmak amacıyla Bafra Belediyesi’nin katkılarıyla yemek yarışması düzenlediklerini ifade etti.

İş adamı Kaya Aşçı, “Geleceğimizi şekillendiren, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin eğitilmesini, ülkemizin bekası açısından çok önemli buluyoruz. Bu anlayışla holding olarak yapmış olduğumuz Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde sizlerle Turizm Haftası’nda bir arada olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum” dedi.

TURİZME BAŞKA AÇIDAN BAKALIM

Ondokuz Mayıs Rektör Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, “Turizme ekonomik açıdan değil de başka bir açıdan baktığınız için teşekkür ediyorum. Turizm Türkiye’ye sadece milyon dolarlar kazandıran bir sektör değil. Sahip olduğumuz değerlerin farkına varabilmeyi sağlayan, kültürlerin diyalog içerisine girmemizi sağlayan, iletişimizi arttıran, aynı zamanda insan olarak da gelişmemizi sağlayan bir sektör. Değerli gençler, öğrenciler, turizm gerçekten zor bir meslek. Zor bir mesleği seçtiğiniz için sizi de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

KAPIKAYA FESTİVALİ

Bafra bölgesinin gelişmesi için uyum içinde çalıştıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra, tarihi ve kültürel değerleriyle cennetten bir köşe. Yaptığımız çalışmalarla istediğimiz noktaya hep beraber taşıyacağız Biz tüm kurum ve kuruluşlarımız ile hep birlikte hareket ediyoruz. Bu birlik ve beraberlik içerisinde çok önemli projeler üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan bir tanesi Bafra’nın ve Samsun’un turizmine damga vuracak olan “Kapıkaya Festivali” idi. Biliyorsunuz yamaç paraşütü konusunda dünya’da sayılı yerlerden biri Bafra’mızda bulunuyor. Önümüzde ki yıllar içerisinde orada ki yamaç paraşütü turizmini artırarak devam edeceğiz ve inanıyoruz ki Kapıkaya Festivali Samsun turizmine büyük değer katacak.” Dedi.

BAFRA’YI KONUŞALIM

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “Biz Samsun olarak bacasız sanayi olan turizmden payımıza düşenin en iyisini almak zorundayız. Burada bizlere çok büyük vazifeler düşüyor. Bir araya gelelim, Bafra’yı konuşalım, Samsun’u konuşalım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, misafir koleksiyoner Hatice Çiçeksever’in mendil ve kaşık sergisi ile fotoğraflarla Bafra sergisinin gezilmesiyle son buldu.

Bafra Turizm Fakültesi Şevket Aşçı Turizm Fakültesi’nde düzenlenen etkinliğe, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yusuf Karadeniz, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Semiz, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.