2020 yılı başından bu yana tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 (Koronavirüs) ekonomide de büyük kayıplar yaşatmaya devam ediyor. Ekonomileri çökerten, büyük zararlar oluşturan pandemi nedeniyle küçük ölçekteki kayıplar daha derin olurken, kayıpları ile ilgili acil durum ilan eden son kesim okul servisleri oldu. Eğitimin aksaması nedeniyle ilgili tüm sektörler gibi bu sektörde faaliyet eden esnaflar da böyle giderse batacaklarını ifade etti.

Okul Servisleri De Pandemi Mağduru

Koronavirüs sadece sağlık değil ekonomi anlamında da büyük kayıplar yaşatıyor. Dünyanın en güçlü ve zengin ülkeleri başta olmak üzere büyük zararlar oluşturan pandemi nedeniyle ülke ve kent genelinde de büyük sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle küçük esnafın dayanacak gücü kalmadığı süreçte pandeminin birinci dereceden etkilediği sektörler ve bununla bağlantılı iş kollarında sıkıntılar yaşanıyor.

AÇILACAĞI BELLİ DEĞİL

Okulların açılıp açılmayacağıyla ilgili kaygılarının olduğunu ifade eden Servisçiler, Ülkemizi etkileyen Covid-19 nedeniyle okul servisleri olarak 8 aydır çalışmıyoruz. 21 Eylülde okulların açılması bekleniliyor. Tabi ki bizde herkes gibi okulların açılıp açılmayacağı konusunda kaygılarımız var.

Bir an önce okulların açılmasını beklediklerini vurgulayan servisçiler  8 aydır okullar kapalı. Arkadaşlar mağdur, biz mağduruz. Şu anda bir belirsizlik var. Belirsizlikten dolayı şu an hiçbir şey yapamıyoruz. Şu anda beklemekteyiz. Dediler